bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

william james sidis



facebook twitter əjdaha lazımdı izlə dostlar   mən   googlla
zəkalı ilə ağıllı arasındakı fərq - stephen hawking - iq səviyyəsi
başlıqdakı ən bəyənilən yazılar:

+6 əjdaha

1. dünyanın en ağıllı insanı olaraq qebul edilen amerikalı ( 1898 - 1944). rus yehudisi mühacir ailenin oğludur, atası harvard professoru anası hekim. iq'sünün 300 olduğu qebul edilir.

6 aylıqiken danışmağa başlamış, 8 aylıqiken oxumağı yazmağı öyrenmiş, 18 aylıqiken günlük qazetleri oxumağa başlamış * new york times . bu vaxtlardan o artıq ölkenin diqqetini celb etmeye başlamışdı ve mediya onu izleyirdi. 2 yaşında özü özüne latın dilini öyrendi, 3 yaşında yunan dilini. 4 yaşında ise anatomiya hakkında meqaleler yazmağa başlamışdır. 8 yaşına çatmamış ingilisce, latınca, yunanca, rusca, ibranice, fransızca ve almanca nı öyrendi, ve vindergood adlı öz dilini yaratdı.

orta mektebi texminen 8 ay erzinde birinci sinifden yeddinci sinife qeder bitirdi. ve 11 yaşında harvarda qebul edildi * daha evvel 9 yaşında qazanmış ama emosional olaraq hazır olmadığı deyilib qebul edilmemişdi , ve hemin il harvardda 4cü feza haqqında dersler keçmeye başladı,16 yaşında harvard hüquqa keçdi. 20 yaşında 1919-cu ilde 1 mayda sosialist mitinqlere qatıldığı üçün hebs edildi.


deyilene göre bir nöqteden sonra artıq güne bir dil öyrene bilirmiş.ölene qeder dünyada var olan bütün dilleri öyrenen sidis, 1944cü ilde sefil bir şekilde öldüyünde heçneyi ve heç kimsesi yox idi, ve özünden geriye sadece yazdığı 1-2 kitab ve qurduğu dil qaldı, dünyanın gelmiş keçmiş en zekalı insanı olmasına baxmayaraq dünya adına heçne ede bilmedi. çoxları bunu sidis'in tembel olmağı ile bağlayır.

ama sidis 1930ların amerikasında dünyanın en zekalı insanı olaraq sosialist inqilabçılarla birlikde idi, bunu nezere alsaq başa düşerikki sidis niye mehv olub, ondan geriye heçne qalmayıb, dediyine göre tez tez tehedidler alırmış, polis ve.s terefinden, qorxudulurmuş. mediya sidis'i lenetleyirmiş ve xalq onu sevmirmiş,1930ların amerikasında sosialist olduğu üçün..

http://www.sidis.net bu linkden bir yazı:
"william james sidis, who was graduated from harvard at the age of 15, told judge albert f. hayden in the roxbury municipal court yesterday that he is a socialist, a believer in the soviet form of government, that he believed in evolution, that he does not believe in a god, that his god is evolution, and that he believes in our form of government to the extent of the declaration of independence."

god is evolution..




hamısını göstər

william james sidis