bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

kitab oxumaqla özünü bir şey zənn etmək

əjdahalar   googlla
seymur baycan - postmodernizm - kitab oxumağı xoşlamayan gənclər müraciət etməsinlər - sözaltı kitab - khael
    39. yeniyetmelere lağ eliyen yeniyetmeleri ortaya çıxaran başlıq.

    ala, sizin sektorşikler, ergen tayfanız 2 kitab oxuyub qız tutmaq üçün silah halına getirmemişden evvel nece idi veziyyet? bilmirsen? yadında düşmür? çünki ele onlardan birisen.

    entryleri oxudum, şey oldum e. şey.

    murad_jamalın yaxşı bir sözü var, "bu şeraitde ancaq film izlemekle heyatına reng qatmaq olar."

    yaxşı, sen bomba yazarsan, her şeye mız qoyanda hamı seni sevir, radikal yanaşanda 'yanlış yönlendirilen topluma' onlardan daha ağıllı leveline keçmiş olursan zad, amma ki, insanların maraq dairesi, hobbisi, sevdiyi meşğuliyyetlere bele ironiya ile, götden baxış bucağı ile yanaşmaq insani bir şey deyil. real yanaşın biraz meseleye, gedim biraz kafa dağıdım deyende neynirsen? tutaq ki gedirsen paintballa, ya bomba bir oyun oynayırsan, ya idmanla meşğul olursan, ya bir bara gedirsen, gece klubuna gedirsen, reqs eliyirsen, bunun kimi şeylerdi da, uzağı bir neçe dene artıq örnek verersen, yoxsa 1 milyon verim gedim bir aya kruq vurum, ya bugün üreyim isteyir lil wayne gelsin evime söhbetleşek, ya da supertexnologiyalardan dünyanı idare elemirsen ki? 2 film izleyib 2 kitab oxuyub heyatına reng qatan, özüne başqalarının qeleminsen bir şeyler qatan insanlara lağ elemekden ne vaxt el çekeceksiz?

    sen guya bir dostunla oturanda ele yaxın şerqin geopolitik veziyyetini müzakire eliyirsen ya ekvadorun tarixindeki helledici meqamlardan danışırsan? biraz özünüzü qoyduğunuz o üst mertebelerden düşün, ya da o kitab oxumaqla özünü bir şey zenn eden, sizi öz ağıllarınca üsteleyen adamlara mız qoymaqdan vaz keçin ay gözel insanlar.

    kitab gözel şeydi, vallah, bütün qızları sen tutmayassan ki, ay oğraş? imkan ver o cahil de 2 kitab oxuyub özünü bir şey sansın, ne olacaq ki? götüne girir? bütün intellektuallarla sen tanış olmayassan ki? belke bir yetim de 300 kommiteti oxuyub siyasete girmek isteyir?, dinleri araşdırıb neyin ne olduğuna ağlınca qerar vermek isteyir?

    mesele burdadı, bir çoxunu, ele men de daxil insanları kesimlere, siniflere ayırmışıq ve bütüm heyatımız onsuz da münasibetler toplusundan ibaretdi, münasibet qurmaq istediyin adam da, ekseren kitab oxumaqla özünü bir şey zenn edenler olur, ki, sadece o adamlara bu adı qoyub qoymamağın, o kese nece yanaşmağın sırf senin ona, onun sene qoz qoyma derecesine qarşılıq verme prizmana bağlıdı.

    imkan verin camaat yaşasın biraz siz o kişinin goru.

8 əjdaha

pampiniformis
#135843


24.11.2014 - 18:15
+110 oxunma



hamısını göstər

üzv ol

...