bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil
azerbaycanda yasayan insanlarin türk olmasi
link məsləhətxana link yeni başlıq aç link mənimkilər

azerbaycanda yasayan insanlarin türk olmasi

#elm

maragima gelen sualdir meselen bu talis lari kürtleri ve diger etniq azliqlari demirem bunlari cixmag sertiynen qalanmiz türküy? bunun cavabin bilen var?

gizli
22.04.2017 mesaj izlə Googlla

User Avatar

1. Yox darmavoy millətik. Monqol,ərəb,slavyan,türk,fars təcavüzündən nəsiblənmişik

gizli @47087

User Avatar postun sahibi

2. gulmedim siktir.

gizli @47088

User Avatar

3. Güləsən deyə demədim. Danışanda da fikir ver kimlə danışırsan.

gizli @47091

User Avatar postun sahibi

4. kimle danisiram ? amina qoydugum?

gizli @47092

User Avatar

5. turk yoxdur hec burda. hamisi yerli xalqlardi. turkiye agentleri olan musavatci ve onlarin toremelerinin asimilasiya poxlaridi hamisi bu turk sohbetleri. turkuyeden gelenler var amma yerliler turk deyil. axiska turkleri ve mesheti turkleri var deyirler amma men hec gormemisem.

gizli @47094

User Avatar

6. burda belə bir məsələ var: xalq və millət. Talış da ləzgi də Azərbaycan xalqıdı. Qaldı kı millətə biz türk millətiyik ,necə ki talışlar talış millətidir. Heç bir başqa millətin haqqı çatmır bizim türk olmadığımızı bizə diktə etsın. Eləcə də bizim də talışlara falan türk adı qoymağa. Bu məsələ də xalqla millətin fərqin bilmək vacibdi. Fikir versən konustusiyada belə azərbaycan xalqı yazılıb.

gizli @47222

User Avatar

7. @5 öz inandığına bize "yoxdular " deyib camaata yedire bilmezsen. bu ölkede talisin,kürdün,tatin yaşadığı kimi ahıska,qıpçaq,oğuz,mesheti türkleride yaşayır. milletin büyük hissesi türk kökenlidi.xüsusen aran zonasinda. bir de dediyin söze fikir ver.senin milletive pox deseler xoşuna geler? insanları tehqir etmezden evvel özünü onların yerine qoy. deyende qardasliqdan,xalqların birliyinden danışirsiz ancaq türk deyen kimi tehqir edirsiz. @6 nın yazdığı kimi heç kimin haqqı yoxdur bizim türk olmadığımızı desin. bir talışa sen talış deyilsen desez nece olar? ne qeder pis olarsa bize de türk deyilsen deyilende pisdi de.
ele yapışmisiz o cahil türk milletcilerinden . heç onların çoxu türk de deyil. deyir görmeyib ahıska ,mesheti türkü.elbette görmezsen .çünki neyi görmek isteyirsense onu da görürsen.

gizli @47226

User Avatar

8. Etnik azlıqlari cixmaq sherti ile qalanlari oguz turkleridi. Orta asyadan köc eden selcuqlarin neve neticeleridi. Danishdigin dil de türk dilinin bir qoludu. Ciddi maraqlanirsansa bu haqda kitab oxu. Ondan bundan sorushmaqla olmaz bu ish. Her kes öz subyektiv fikrini yeridecek

gizli @47227

User Avatar

9. aran bolgesinden olanlarin coxu etnik və antropoliji olaraq da iran menselli xalqlardi.
(baxma: padar)
(bax: tərəkəmə)
oğuz rayonun adı əvvəl vartaşen adlanırdı və udinlər yaşayırlar əsasən. indi fakt olaraq göstərə bilərsinizmi o dediyiniz əksəriyyət olan türk xalqlarını? yeni hansi rayonlarda yasayirlar?
dil de yerli dildir. ne turk dilidir ne de turk dilinin qoludur. son iller dilin ozunde de coxlu reformlar edilib ve turk diline daha da yaxinlasdirilib, sozler deyisdirilib. bu saxtakarliq bu dilin turk dili oldugunu gostermir. dovletin kitablarinin hamisinda turkluk uzerinde qurulub model. kime pul versen senincun bele saxta kitablar yaza biler.
asimilasiya ile sonradan turk ola bilersiz, bu oz ferdi isinizdi. amma etnik olaraq tarixi kimliyi nece deyiseceksen? dede qorqud ve dovletin tarix kitablari ile neyise subut ede bilmessiz cunki bunlar ciddi faktlar deyiller. bir de genetik aradirmalar var. konkret cavabi verir. ve bele bir aradirma da yayilmisdi.

gizli @47230

User Avatar

10. @9 padar? ciddisen? padarlar şah ismailin dövründe azerbaycanda yerleşmiş türklerdi e.-* terekeme heyvandarlardı.türkdüler. yaylaq ve qışlaq ile bağlı bir rus tarixçinin kitabında da terekemelerin türk olduğunu oxumuşam. ne farsı?)
çuxuryurd, sığırlı, muğanlı,sor-sor, muradxanlı,qarabucaq,beyi,xelse,büyük ve kicik kengerli ,qocalı,çöhranlı,qurtdar, xırdapay,topalhesenli, qaraqocalı,şıxımlı ,carlı , mollakend, atakişili kimi kendlerde yaşayan ehali sırf türk menşelidiler onlar meger bu ölkenin vetendaşı deyil? arandan tekce ismayıllıda lahiclar ve erequbalı deyilen bir kend var onlar ereb menşelidiler. mence bir az daha araşdir bu barede. bütün alimleri saxtakar cixartmaginla deyil bezi işler-* tutaq ki,bizimkiler saxtakarliq edirler bes ecnebiler?onlar da saxtakardi? sen özün talışsan deye bütün ölkede yaşayanları iran menşeli adlandıra bilmezsen.
@9 fövqəl insan , seninle mubahise etmeyecem.sen onsuzda bize nifret edirsen.ancaq çalış heç vaxt nifretinle insanları ezmeyesen.
sevgilerle...

gizli @47232

User Avatar

11. @9 cahil cesareti. Terekeme ele turkdu de.

gizli @47234

User Avatar

12. mən türklərə nifrət etmirəm. azərbaycanlılar mütləq farsdır(ya da iranlı) da demirəm. sadəcə düşünürəm yerli etnik xalqlar ola bilərlər. çünki türklərə oxşamırlar məncə. qıyığ gözlü deyilik deyə orta asiyalıdansa hind avropalısına və qafqazlıya oxşayırıq.

gizli @47235

User Avatar

13. @12 eziz dost, siz heç insanın mühite uyğunlaşması barede oxumamısız? orta asiyadan köçdüyümüz esrler önce olub. nece hele de qıyıq gözlü qala bilerik axi? üstelik de bu torpaqlar da türkler orta asiyadan köç etmezden önce de yaşayiblar.sadece sayın artması 11ci esre bağlanır.selcuqlar ve atabeyliler dövründe türklerin sayı inanılmaz artıb.buna göre de hamı orta asiyadan gelib deyirler. bütün türkler çekik gözlü deyil.oğuz,tatar,ahıska türkleri çekik gözlü deyil. hemçinin de ulular ecnebi qadinlarla evlenib edib.çekik göz olanlarda itib.(bezileri) ancaq bezen nesilde 1,2 uşaq doğulur baxırsan ki,bu nece bizdendi yapona benzeyir-*
yerli etnikler nece ki,hansi kökden olduqlarını bilirler bizde elece kökümüzü soyumuzu bilirik. keçen defe meslehetxanada başlıq açılmışdi ki, talışa deyirler türksen falan indi sizinki de buna benzedi lap. ))) @12 size ele gele biler ancaq bu size haqq vermir ki,bu şexsi fikrinizi deyib insanları tehqir edesiz. bir araşdirin oxuyun.-*
p.s pis niyyetle yazmadım.semimi deyirem.

gizli @47236

User Avatar

14. Sözlüyün zayı çıxıb. Burada @jimmymcnulty elmi, @muqeddes söyüşlü bir şey yazmalı idi ki, Burdan Qubadlıya qədər gedən adam da gəlib əjdahalaya, söhbət bağlana.
1. Etik cəhətdən düzgün deyil gəlib " babamız türk olub ya qeyri-türk" sualı.
2. Sualı qoyanın məqsədi öyrədicilik yox təbliğdi, digərlərininki də həmçinin.
3. Elmi əsası olmadan irəli sürülən dəlillər qırıcı və nifrət aşılayıcı ola bilər.
Qeyd: müzakirə və məsləhət fərqli zadlardı.

məsləhətçi @47259

sən də yaz