bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil
çiyin
link məsləhətxana link yeni başlıq aç link mənimkilər

çiyin

#sağlamlıq

7 aydır ki, idmanla məşqulam (bodybuilding) son günlərdir sağ çiynimi aşağı-yuxarı qaldırdığım zaman qart-qurt səslər gəlir bunun səbəbi nədir, ciddi bir şey varmı ? Ağrı falan yoxdu lakin qolum halsızlaşıb sümüklərim sızıldayır.

gizli
28.01.2023 mesaj izlə Googlla

User Avatar

1. weight lifting zamanı oynaqlardan səs gəlməsi normaldı əgər ağrı və şişkinlik yoxdursa.

gizli @86946

User Avatar

2. Oynaqlarda synovial fluid olur, hansı ki oynaqların hərəkətini tənzimləyir. Məndə o vaxtı (o vaxt da dediyim 10 il olar) yarananda xaş demişdilər, yemədim. Yoxlaya bilərsən, təsiri olur. Belə etməsən də, nə isə sıxıntı yaratmayıb məndə hələ bu günə qədər.

grammar.nazi @86947

User Avatar

3. Patolojik bir durum yok ama olmayacağı anlamına gelmez. Spora yeni başlamış birinde kemik dansitesi arttığı için kemik ağrısı sızısı normal.

Eklem olarak omuz kompleks bir eklem ve her harekette çalışır. bundan dolayı bağ doku maddesi azalabilir, eklem sıvısı azalabilri. Bunu önlemek için iyice ısınmak, rotator cuff kaslarını iyice ısıtmakla omuz eklemine kassal destek sağlamak gerekli. Çok fazla lateral raise’den kaçınmak lazım. Bunu çok sık yapmak supraspinatus kasında yırtık oluşturabilir.

Eklem sağlığı için düzgün surplus kalori almak, 2.5 litr en az su tüketmek günlük, bağ doku yapısında olan glukozamin ve kondroitin sulfat içeren ek takviye almak lazım.

Toparlayacak olsak;

1.bol su içmek, düzgün kalori alımı
2.eklemi destekleyen (youtube rotator cuff exercises) hareketlerle ısınmak.
3.fazla lateral raise’den kaçınmak
4.eklemi destekleyecek bağ doku maddeleri içeren supplement almak (eğer gerekli olursa ileride diyete eklenebilir)

Saygılar, sevgiler.

Tinnidus @86952

sən də yaz