bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil
türkçə yazanların təsdiqlənməsi

19 yazar | 5 başlıq | 47 entry
yenilə | gündəm

son entrylər 47 yeni entry
#zirzəmi 1 yeni entry
#sözaltı wiki (3031)

ailə evində yaşamaq 6 yazarların çəkdikləri pişik şəkilləri 5 sözaltı günlük 4 pul wallet reaction forming dar alanda kısa paslaşmalar x-men '97 splitting euro 2024 m/Necə yazar ola bilərəm? 15 m/Whatsapp 2 m/Work and travel 2 sosioloji marksizm | elm ufc obyekt yönümlü proqramlaşdırma perfume genius javascript zəka | elm 28 may 1997 b.dortmund - yuventus matçı tanah tissot prx ray ban 1984-85 serie a sezonu red hot chili peppers kodak 1986 klivlend şar festivalı i̇qbal bano davide moscardelli stolipin qalstuku edip pul wallet reaction forming dar alanda kısa paslaşmalar x-men '97








link məsləhətxana link yeni başlıq aç link mənimkilər

türkçə yazanların təsdiqlənməsi

#sözaltısözlük

təsdiqləyin də ala nolar ki, yaziqdilar


User Avatar

1. Kesinlikle katıldığım öneri. Yazık biz de şurda yazsak nolur yani.

kutsaltorpaklardangelmisem @32768

User Avatar

2. sözlükte bir çok yabancı dilde, örneğin ingilizce, başlık varken türkçeye neden izin verilmez anlamıyorum..

abartma dozu @32769

User Avatar

3. Bu nedi bele! Men de Türkiyeliyem. Amma qaydası var ala! Yazırsansa Azerbaycan dilinde yaz. Yox razı deyilem tesdiqlemeyin.

nicomedia @32771

User Avatar

4. Nasıl oluyoda biz azeri türkçesini anlıyoruzda siz bizim lehçeyi anlamıyosunuz hayret

karslı @32772

User Avatar

5. Ulan şimdi de Türkçe yazayım o zaman. Azerbaycan sözlüğü bu arkadaş. Ben de Türkiyeli Türk'üm üstelik. Ama azıcık saygı gösterin be bu güzel dile ve insanlara. İngilizceyi bilmem kaç aksanda konuşan zevat burada gelip öz dilinin Azerbaycan lehçesini reddediyor. Hayır, ya Azerbaycan dili ya da kapı! Yok öyle üç kuruşa beş köfte!!!

nicomedia @32774

User Avatar

6. Mende azarbaycan turkçesini bilmeme rağman öğrenmek istirem. Şu anlık sadece konuşulduğu kadar yazmaya çalışabilirem alfabe yok bizde lütfen moderator bizide aranıza alın.
(baxma: türkiyalıların azarbaycan türkçesini anlamaları )

jalkos @32777

User Avatar

7. azərbaycanlıların narahatlıqlarını başa düşürəm. İndi bir ingilis sözlüyündə türkçe yazmaq necə isə burda da vəziyyət eyni. buranın içinə etməyin. azərbaycan dilində yazın, çox yazın.

herseyisatanamca @32778

User Avatar

8. Beyler onaylayın işte.

bug finder @32784

User Avatar

9. Qaqa men türkiyeliyem, azdan çox bu dili danışıram da. Bes men bura yazanda sen gelip bura türkçe yazsan poxu çıkar. Neceki ekşide men gelip azerbaycan dilindi yazmıram sende gelip burada yazma. He diyem ki türklerin sözlüğü yokxtu, gelipler burda yubanıllar onda heç. Ama var da qaqa. Men de ekşide yazaram ama gelip burda Türk dilinde yazmıram.

iğdırlı azeri @32785

User Avatar

10. bir ingiliz sözlüğünde türkçe yazmakla aynı şey diyen dallamaları görmemize vesile olmuştur. ben azerbaycanlıların yazdığını anlıyorum onlar bizi anlıyor. 2 taraf da türk. ne bu azericeyi asimilasyon edecez korkusu ? 1000 yıl kimi asimile etmişiz. şimdi gelip burada yazarak adamlara dillerini mi unutturacaz amına koyim ? kürtçesi, ermenicesi, lazcası her boku durmuyor mu ?
bu sözlük, azerbaycan türkleri ve türkiye türkleri arasında köprü kurmak, birbirlerini anlamak ve yakınlaşmak için güzel bir fırsattır. böyle saçma sebeplerden dolayı türkiye türkleri alınmasın diyen adamlar da bir bozukluk vardır bilginiz olsun.

ek olarak ben şunu da savunuyorum. Azerbaycan Türkleri'de gelip bizim sözlüklerimizde azerice yazabilmelidir ve hatta bunun için başlıklar da açacam yakında. Klişe gelebilir ama 2 devlet 1 millet sözünün tam anlamıyla gerçekleşmesi gerekir.

reis1453 @32850

User Avatar

11. Yahşi yahşi türkçe yazamayacakmıyız şimdi amk.

yahsi istanbul @33412

sən də yaz