bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

the modern lovers



facebook twitter əjdaha lazımdı izlə dostlar   mən   googlla
proto-punk
başlıqdakı ən bəyənilən yazılar:

+4 əjdaha

1. 1970 ilinde Massachusetts’de qurulmuş proto punk, garage rock janrlarında ifa eden bir musiqi topluluğu. Qurucusu Jonathan Richman Velvet Underground’dan tesirlenerek onlara yaxın bir sound elde etmeye çalışmış ve özüne mexsus bir terze sahib olmuşdur. Qrupun bütün üzvleri o dövrde olan rock qruplarının eksine tehsillidir ve oxuduqları mahnılarda digerlerinden ferqli olaraq hem ailesine yaxın olduğunu, ancaq eyni zamanda süretli bir heyat yaşayaraq, narkotik maddelere, siqarete, alkoqola da eks fikirler bildirmişdir. Menim düşüncemde punk, straight edge topluluqlarının yaradılmasında en böyük rola sahib olmuşdur. Jonathan Richman başda olmaqla bu heyet olmasa punk’ın çox daha gec formalaşacağını ve belke de doğru düzgün olmayacağını düşünürem. Ne Iggy Pop (The Stooges), ne de Lou Reed’de (Velvet Underground) bu qeder punk’a yaxınlaşan bir ses heç bir zaman olmayıb. 1972 ilinde demo versiyalarını yaratdıqları qrupla eyni adı paylaşan albomları 1974 ilinde qrupun orjinal heyeti dağıldıqdan sonra 1976 ilinde ele demo versiyasında çıxmışdır. Açıq ara albom rock tarixinin en yaxşı 10 albomu arasına alına biler. Çox yalın, sade bir sese sahibdir albom ancaq çox qeribe, özüne mexsus sehri (amerikalılar demiş mojo’su) var. Ancaq bu tarixin en underrated albomlarından biri olduğu gerçeyini de deyişmir. Bu qeder mükemmel bir albom üstüne ise Jonathan Richman terzini deyişerek daha Çox indie rock, pop rock’a yaxınlaşır ve daha sakit, akustik ses elde etmeye çalışır. Qrupun adı ise Jonathan Richman and modern lovers olaraq hallanmağa başlayır. Heyet ise bu nöqteden sonra tez tez deyişir. Bununla da Indie rock tarixinde de öz izini qoyur. Indie Rock’un bu nöqtelere gelib çıxmasında da en az punk’a etdiyi qeder tesiri var. Maraqlıdır ki, Evvel de adını çekdiyimiz albomun adını çekmemeye çalışır artıq 1976’dan sonra. Sanki bele bir albom yox imiş kimi davranır. Çox qeribe adamdır. Ancaq bu onun rock tarixinde göre bileceyiniz en mükemmel insanlardan biri olduğunu gerçeyini deyişmir.
Orjinal alboma bir daha qayıdarsaq eger albom 14 mahnıdan ibaretdir. Daha çox Massachusetts’deki heyatdan, qadınlarla olan elaqelerden, narkotik maddelere qarşı çıxışlardan, müasir dünyadan, müasir münasibetlerden (öz dövrü üçün) danışır.
Trek list
1. Roadrunner
2. Astral Plane
3. Old World
4. Pablo Picasso
5. She cracked
6. Hospital
7. Someone I care about
8. Girl Friend
9. Modern World
10.Dignified & Old
11.I’m straight
12.Government Center
13.I wanna sleep in your arms
14.Dance with me
Etrafımda bu qrupu, Jonathan Richman’ı bilen heç bir insan görmedim. Mence mütleq dinlenilmelidi, peşiman olmazsınız. Dinleseniz fikirlerinizi bildirin. Gelecekde her mahnı üçün ayrı ayrılıqda düşüncelerimi yazacam. Bundan elave Jonathan Richman’ın 80 ve 90’cı illerdeki yaradıcılığına da yaxından toxunmağa çalışacam.



hamısını göstər

the modern lovers