bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

ülviyyə mahmudova



facebook twitter əjdaha lazımdı izlə dostlar   mən   googlla
nərgiz paşayeva - azərbaycanlı gözəllər
başlıqdakı ən bəyənilən yazılar:

+6 əjdaha

2. gorgusuzluyun zirvesine catmis biridir.
illerdir ev heyvaninin insandan daha cox ehemiyyet kesb etdiyi olkelerde yasayiram ama ulviyye mahmudova’nin etdiyi gorgusuzluye shahid olmamisam. homeless’lerin cox oldugu sheherlerde bele ev heyvaninin kucede bashi bosh gezdiyine shahid ola bilmezsiniz. yani insanin soyuqda ac qalmasi vicdanen qebul edile bilinir, amma ev heyvaninin esla. amma bu yerlerde bele ev heyvanini cemiyyet icine cixarmaq xosh bir hal deyil. misal ucun siz yoldagetdiyinizde sahibi oldugu heyvan size hurmek bir yana ters baxsa bele, o insan sizden defelerle uzr isteyir. veya size heyvan hucum etse, greencarda qeder yolu var bu hadisenin. bunu niye yaziram, ev heyvaninin cemiyyetde nece qebul gorduyunu izah etmek ucun. ki coxunuz bunlari daha yaxsi bilir.
gelek ev heyvaninin alish-verish merkezine daxil olmasi ve cinema izlemesine. beli bu mumkundur amma heyvanlar ucun xususi yerlerde. ev heyvanlarinin xususi mektebleri, hotelleri, eylence merkezleri var. siz heyvaninizi tetile gondere biler, veya isden cixdiginizda baxicidan gedib goture bilersiniz. bir nebze ovladiniz kimi olur. amma bunun xaricinde heyvaninizin veya sizin bir basqasina mumkun olan narahatciligi verme haqqiniz yoxdur. zaten bu dusuncedesinizse, siz o heyvana sahib olacaq medeniyyetde deyilsiniz. ve cox boyuk ehtimal bu heyvanin psixologiyasi normal deyil ve sizden alinib mektebe gonderilmelidir. size de inzibati ceza verilmelidir. bezi seyler maddi varligin coxlugu ile duz mutenasib olmaya bilir. buna el arasinda qisaca gorgusuzluk deyilir.

+2 əjdaha

1. nərgiz paşayevanın iki qızından biridir. “nargis” jurnalının baş redaktorudur. bir oğlu var və bir qızı var. hal hazırda ailəli deyil.



hamısını göstər

ülviyyə mahmudova