bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

burjua



facebook twitter əjdaha lazımdı izlə dostlar   mən   googlla
məhəmməd əmin rəsulzadə ensiklopediyası - karl marx - kommunizm - 21-ci əsr azərbaycan burjuaziyası - simone de beauvoir - 20-ci əsr azərbaycan burjuaziyası - solçuların sekulyar diktator sevgisi - antaqonist - fransa deyəndə ağıla gələnlər
başlıqdakı ən bəyənilən yazılar:

+4 əjdaha

3. maksim qorkinin ana romanında babat izah olunmuş söz


--spoiler--

o gombullar var ha , o gombullar... ən böyük günahkar, xalqı sancan, ən zəhərli ən təhlükəli həşəratlardır onlar. fransızların mükəmməl anlandırması var onlar üçün: burjua deyirlər onlara...unutmayın anacan: bur-ju-va.həyatı burnumuzdan gətirənlər yəni , qanımızı , iliyimizi əmənlər.

--spoiler--

+5 əjdaha

1. feodalizmdən kapitalizmə keçid dövründə hətta feodalizm dövründə ortaya çıxmış bir fransız sözü. kapitalizmdəki üst təbəqə mənasına gəlir.

+3 əjdaha

2. bu sözün kökeni latınca qala bürcü demekdir.burjuva, kendli,işçi ya da ziyalı sinifine daxil olmayıb, sosyal statusunu ve gücünü, tehsilden, işveren mövqeyinden ve zenginliyinden alan "şeherli" adamdır.bu adamlardan ibaret sosyal sinife burjuvazi deyilir.bu termin karl marx ve friedrich engels terefinden yazılan komünist manifesto'da "kapitalist orta sinif" menasında işledilmişdir.bezen satirik menada materyalist və sığ(derin olmayan) tipik orta sinifden olan adam menasında da işledilir.



hamısını göstər

burjua