apqar şkalası
| sağlamlıq2,510 | 1 | 13
əjdahalar googlla
haumea
Yalnız deyilsən!
Bu duyğuların müvəqqəti olduğunu və kömək mövcud olduğunu bilmək vacibdir. Dostlarınıza, ailənizə, profesionallara müraciət etməyiniz vacibdir. Sizi dinləmək və lazım olan dəstəyi təmin etmək istəyən insanlar var.
Sözlük yazarları olaraq səni hər zaman dinləyə bilərik.
Əgər yalnız hiss edirsənsə, qaynar xəttə zəng et:
☎ 860Yenidoğulmuş uşağın kliniki sağlamlığını qiymətləndirmək üçün istifadə olunan asan və tez başa gələn ölçü sistemi. ilk dəfə anestezioloq Virginia apgar tərəfindən tətbiq olunmuşdur və onun soyadını daşıyır.
Bundan əlavə yaxşı yadda saxlamaq üçün:
Appearance - dərinin rəngi;
Pulse - Ürək döyüntülərinin dəqiqəlik sayı;
Grimace - qıcığa qarşı reaksiya;
Activity - hərəki aktivlik, əzələ tonusu;
Respiration - tənəffüs hərəkətlərinin sayı.
Hər amil 0-2 bal arasında qiymətləndirilir və toplanılır. 7-10 bal normal göstəricidir. 0-1 artıq uşağın ölü olduğunu göstərir.
Daha dəqiq: https://i.imgur.com/WrEIyBQ.png
üzv ol
xəbər lentindən
bütün xəbərlər →
jurnal
Əzələ beyinlə necə danışır: apelin zülalı idmanın antidepressant təsirini daşıyır
jurnal
Basdırılmış tumanlar və öpüşün yeni tərifi 2026 Ig Nobel mükafatlarını qazandı
jurnal
Ömrün sonuna yaxın verilən semaqlutid dişi siçanlarda qocalmanı yavaşlatdı və ömrü uzatdı
jurnal
Sehrli göbələk maddəsi siçanlarda kimyaterapiyanın ağır yan təsirini dayandırır
