bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

hippokrat andi



facebook twitter əjdaha lazımdı izlə dostlar   mən   googlla
güldürən dialoqlar - hippokrat - evtanaziya - alternativ sözlük nikləri - and başlıqdakı ən bəyənilən yazılar:

+4 əjdaha

1. "apollona – loğman asklep, higeya ve panakeya ve bütün tanrıların şahidliyinde and içirem ki, verdiyim söze ve götürdüyüm öhdeliklere gücüm ve derrakem çatdiği qeder emel edeceyem: bu senetde müellimimi valideynlerim kimi taniyacağam, qazandiğimi onunla bölüşecek ve ehtiyaclarinda ona kömekçi olacağam; onun övladlarini özüme qardaş bilib, öyrenmek istedikleri teqdirde onlara bu seneti bir ödeniş ve ya sened almadan öyredeceyem; şifahi dersleri ve tebabet biliklerini öz ve müellimimim övladlarina ve ancaq tebabet qaydalarina sadiq ve hekim andi içen şagirdlerime öyredeceyem. bunlardan başqa bir kimseye öyretmeyeceyem. gücüm çatdiği qeder müalicemi heç bir vaxt pislik üçün deyil kömek üçün istifade edeceyem. menden istifade üçün zeher isteyene onu vermeyeceyim kimi, bele bir hereket terzini bele tövsiye etmeyeceyem. bunun kimi bir hamile qadina uşaq salmasi üçün kömek etmeyeceyem. heyatimi, senetimi tertemiz bir şekilde istifade edeceyem. sidik kisesi daşindan eziyyet çekenler yarmayacaq ve onlari bu işle meşğul olanlara hevale edeceyem. hansi eve daxil olaramsa, ancaq xestenin xeyrini düşüneceyem, qesdli olan bütün pisliklerden qaçinacağam, ister azad ister köle olsun, kişi ve qadinlarin bedenini sui-istifade etmekden çekineceyem. ister senetimin icrasi, isterse de senetim xaricinde insanlarla münasibetde baş verenleri, görüb eşitdiklerimi bir sirr olaraq saxliyacağam ve kimseye açmayacağam. andima sadiq olaramsa qoy heyatimda ve senetimde nesibim xoşbextlik ve insanlarin reğbeti, olmaramsa bunun eksi olsun."

+1 əjdaha

6. mən bildiyim komunizmdə hippokratın andı başqa cürdür. həkimdən soruşmuşdum cavab verdiki biz başqa cür and içirdik indikilər başqa. ama hər nəcə and içirlər içsinlər oberşturmbanfürer qardaşa qatılıram.

+1 əjdaha

3. andı qozuna alan var ki? amma belə baxanda orda nə mənalı cümlələr var, tam bir əxlaqlı insanın etməsi gərəkən şeylər yazılıb. indi xəstəxanaya get denən ki 'and içmişdin noldu?' elə ordaca "andının da amına qoyum sənin də. yedin də xiyardı yemədin də' deyib əl-ayax verər adama.



hamısını göstər

hippokrat andi