bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

heavy metal



facebook twitter əjdaha lazımdı izlə dostlar   mən   googlla
judas priest - metallica - sirr - w.a.s.p. - iron maiden - progressive metal - power metal - pentagram - black sabbath
başlıqdakı ən bəyənilən yazılar:

+20 əjdaha

6. mənim üçün insanların əsəb pozan fikirlərindən, səslərindən, neqativ enerjilərindən, iyrənc səs-küydən qaçış yoludur. əsəbiləşdiyimi hiss edəndə hər şeydən uzaqlaşmaq üçün dərman kimidir heavy metal. içimdəki bütün üsyan, bağırmaq istəyi, aqressiya metalın rimtləriylə soyuyur sanki. necə deyərlər, "səni verənə şükür"...
(youtube: )

+12 əjdaha

5. *Psychedelic rock* , *blues rock* , *acid rock* və *classic rock* 'dan inkişaf etmişdir. *Distorsiya* lı gitar soloları, mahnıların yüksək və güclü səslə, ağır və təkrarlanan ritmlərlə ifa olunması xarakteristikdir.
Alətlər: *Electro gitar* , *bass gitar* , *zərb aləti* , *klaviatura*.
Bəzi qruplarda *elektronik klaviatura* , *orqan* və digər musiqi alətləri də istifadə olunur.

Heavy metal'da vokalları subjanrlarına görə fərqlənir. *Death metal* və *Black metal*, *Doom metal* və *Gothic metal* ilə birlikdə mahnının atmosferini daha da qaraltmaq üçün insan səsi istifadə olunur. Bu rola sahib vokalistə ingiliscə "screamer" yəni "bağıran" deyilir. Bağırtılar *Pig squeal* yəni donuz qışqırığı, * Death growl* yəni ölüm nəriltisi və s. kimi fərqli növlərdə olur.
(baxma: ultra brutal vocal)
(baxma: pigfuck vocal)
(baxma: guttural vocal)
(baxma: pitch shifter vocal)
Bunlar deyilən sözlərin təsir gücünü daha da artıraraq o ana qaranlıq bir hiss vermək üçün istifadə olunur.

+5 əjdaha

1. ingilis qrupları arasında xeyli meşhur olan ve ekseriyyetine ilham qaynağı olan amerika blues musiqisi, rolling stones ve the yardbirds kimi rock qruplar terefinden temposu artırılması, akustik gitaraların yerine elektro gitara işledilmesi ile yeniden dinlenirdi. buna tekce blues tesir etmirdi, hem de rock n roll, xüsusile elvis presley tesiri böyük idi. musiqiçiler tecrübelerini, düşüncelerini, hisslerini insanlara daha yaxşı çatdırmaq üçün musiqilerini daha da sertleşdirirdiler.
yeni çıxan texnalogiyaların inkişafca yükse olması ile heavy metal daha güclü görünürdü. l ed zeppelin ve black sabbath ile, 1960-cı illerde birmingham bölgesinde, standart blues-dan yüksek bir musiqi meydana çıxdı. her 2 qrup blues-rock gitaralarını sesini yükseltmekle dövrün ekser qruplarına tesir etmiş oldular. başqa qruplar: the who ve the kinks-de heavy metala qan verenlerden idiler. bir başqası ide cream idi... bezilerine göre ise kobud musiqi ile, distortion effektleri ile heavy metalın yaranmasına beatles sebeb olmuşdu....


(bax: ıron maiden)
(bax: metallica)
(bax: black sabbath)
(bax: judas priest)
(bax: manowar)
(bax: motorhead)
(bax: ozzy osbourne)
(bax: megadeth)
(bax: dio)
(bax: pantera)
(bax: ıced earth)
(bax: helloween)
(bax: bruce dickinson)
(bax: black label society)
(bax: hammerfall)

+1 əjdaha

4. show must go on baby
(youtube: )

+2 əjdaha

2.
(youtube: )



hamısını göstər

heavy metal