bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil
islamda allah

19 yazar | 5 başlıq | 47 entry
yenilə | gündəm

son entrylər 47 yeni entry
#zirzəmi 1 yeni entry
#sözaltı wiki (3031)

ailə evində yaşamaq 6 yazarların çəkdikləri pişik şəkilləri 5 sözaltı günlük 4 pul dele wallet reaction forming dar alanda kısa paslaşmalar x-men '97 luis bunuel splitting euro 2024 m/Necə yazar ola bilərəm? 15 m/Whatsapp 2 m/Work and travel 2 sosioloji marksizm | elm ufc obyekt yönümlü proqramlaşdırma perfume genius javascript zəka | elm 28 may 1997 b.dortmund - yuventus matçı tanah tissot prx ray ban 1984-85 serie a sezonu red hot chili peppers kodak 1986 klivlend şar festivalı i̇qbal bano davide moscardelli stolipin qalstuku edip pul wallet reaction forming dar alanda kısa paslaşmalar x-men '97








link məsləhətxana link yeni başlıq aç link mənimkilər

islamda allah

#elm

konkret quranda islamda tanrinin açiqlamasi yoxdur məncə ya da mən anlaya bilmirəm. yardim edin xahiş edirəm, gözəgörünməməzliyi məntiqlə anlaşila bilməməzliyi yaradilmayan olmaği amma bizi hər saniyə izləyən biri olduğu deyildiyni bildik amma konkret nə necə olduğu deyilmir məncə, araşdirdiğim qədər.


User Avatar

1. necə oldğu bilinsəydi onda bu din olmazdı. dinlər hamısı mücərrəd şeylər iddia edirlər. əvvəl deyirdilər göydədir. kosmos erası başlıyandan sonra fəlsəfə ilə gizlətməyə çalışdılar allahı. allah göydən baxır. dua edəndə əlləri göyə ucaltmaq zad hələ də var.

necə olduğunu özləri də bilmirlər necə desinlər axı? həvva adəm söhbətini danışacaqlar bidənə. başa düşmək üçün daha qədim mənbələri oxumalısan. çoxtnrılı zamanları. yehova özü tanrıların başcısı idi. yunan tanrıları kimi oların da xüsusiyyətləri zadı vardı.

ibrani dilində "Eloah", arami dilində "Elaha", süryani dilində "Alaha". -wiki

konkret cavabları elmdə axtarmalısan dində yox. elmdə hamsının cavabı hazırdı.

fövqəl insan @29481

User Avatar

3. İnsan ağlının təsəvvür edə bilməyəcəyi qədər fərqli bir şeydir ona görə də təsəvvür edə bilmərsən. Yerdəki fizik qaydaları onda keçərli deyil, görünməzdir, biz ona *dark matter* deyirik.

timidus @29484

User Avatar

4. gözel insan, quran 14 esr evvelin ereb dilinde nazil olub. onu qezet meqalesi kimi birnefese oxuyub anlamaq imkansizdir. men tekce dil barede danismiram. dil vacib olsa da helledici deyil.

qurani kerimin 1/3 u allah barededir. orada aciqlana bilecek qederi aciqlanib. onu gözler görmez qelbler idrak eder deye meşhur ifade var. usaqliqdan muselman ailenin ve cevrenin inani olsam da bunu hele de tam aciqlamam imkansizdir. gözleri olmayan insana işığı ve rengleri ne qeder açıqlamaq olar. bu qeder çetin bir şey. yani fiziki kriteriyalarla heç ne elde elemek olmaz. yaradanın özü ve mahiyyeti barede mövzular derkolunmazdır. bizim bileceyimiz oun tesirleri veişlerinin mükemmelliyidir. eslinde bura qeder dediklerim bele heresi bir kitabliq sual doğuracagi kesindir. mükemmelik ne olan şeydir. harmoniya nedir. yaranış ve dağılmalar nedir. doğumlar ölümler. deyişmeler bu bütün arasıkesilmez çevrilmeler haerdan başlayıb hara aparır. sonsuz zerrenin sonsuz hereketi kimi qeyri müeyyen cavab yoxsa sonsuz ehtimal içinde sonsuz imkanların qaynaşması. ? bunlar insan ağlına eziyyet vere bilecek mövzulardır. din ve iman insana evvel düşünmeyi, düşüncenin netcesinde üstün bir varliga cixmagi ve derkolunmazlari belli bir hikmete esaslandirib icimizin rahat olmasini nesihet edir. olum var? bu kaderdir deyir. xestelik var? bu sui istifadeden yaranan cetishmazliqdir amma sebr ele imtahandir deyir v.s


yaxsisi budur bu movzu ucun profesionallara muraciet edesiniz, sorularlaislamiyet.com -yeterlidir. alternativ menbe kimi ateist ve deist platformalara da baxa bilersiniz.

krisnayayoxarcunayahe @29499

User Avatar

5. İslamda allah olmaq yaratdığın kitabın səndən daha hörmətli olmasıdı.

gachaysmn @29500

sən də yaz