bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

7 dekabr 2021 antalyada tələbənin başı kəsilərək öldürülməsi



facebook twitter əjdaha lazımdı izlə dostlar   mən   googlla

başlıqdakı ən bəyənilən yazılar:

+18 əjdaha

1. 7 dekabr 2021-ci ildə antaliyada camaat yurdu olan "Antalya ilim ve Kültür Derneği Öğrenci Yurdu"nda yeməkxana işçisi ihsan güney komputer mühəndisliyi 1. sinif tələbəsi olan mehmet sami tuğrulun başını balta ilə kəsib sinəsinin üzərinə qoyub və "dəccalı öldürdüm" deyə qışqırmışdır.

hadisə ilə eyni dərəcədə daha dəhşətli olan isə atasının övladının cənazə namazı zamanı dediyi sözlərdir:
"Kelimelerin, sözün bittiği yerdeyiz. Bugün bizim Şeb-i Arusumuz, biz bunu düğün gecesi olarak düşünüyoruz Mevlana'nın diliyle. Dünyanın geçici bir yer olduğunu, emanet sahibinin vakti saati geldiğinde emanetini aldığını, bizim bu konuda bir irademizin, bir etkimizin olamayacağının bilincindeyiz. Evet, önü vahşet gibi biz arkasındaki rahmete talibiz. O şekilde düşünüyoruz. Evladımız, biz annesi babası olarak yaşı, ömrü, hikayesi bizim için kısa oldu. Ama o kısacık zaman diliminde bile her noktada bize gururlar yaşattı
Kendisinin kaldığı, konakladığı eller, emin ellerdi. Biz bundan eminiz. Daha önce defaatle kardeşlerimizden, değişik kişilerden bu emanet yuvasına koyduklarımızdan hep randıman aldık. Biz o konuda asla yanlış fikre asla katılmıyoruz. Sadece bizim buradan çıkaracağımız bir ders var. Bu hastalıklı şahıs maalesef son zamanlarda kontrollerinin dışına çıktığı için böyle insanları işe alıp yerleştirirken adeta pimi çekilmiş birer bomba gibi toplumun, halkın içine koyarken devlet büyüklerimizin bir daha, bir daha düşünmesini istiyorum. Buradan dersler çıkarılmalı, ibretler çıkarılmalı, aynı hatalar tekrar edilmemeli. Bizim evladımız orada herhangi bir kavga, herhangi karşılıklı bir tartışma değil, tamamen denk geldiği için o şahsın kriz anına, bunun neticesinde olan bir vahşet. Biz kendisinden razı olduk, defaatle bizi gururlandırdı, sevindirdi. Rabbim daha çok seviyormuş ki bizden, daha kısa sürede yanına aldı"


həmçinin, bir müddət bu xəbərin yayılmasına senzura gətirilməsinə dair savcılıktan qərar imzalandı. bu xəbəri araşdırmağa antalyaya gedən jurnalisti gözaltına aldılar.

+6 əjdaha

2. türkiyədə baş verən ağlasığmaz olaylardan biri. dinə qarşı filan deyiləm amma dini cəmiyyət dini propaqanda filan aparılan şeylərin ölkəmizdə bağlanması və ciddi nəzarət altında olması çox yerində olub. ölkəmizin bəyəndiyim tək tük cəhətlərindən biri dini radikalizmlə çok möhkəm mübarizə aparılmasıdır.



hamısını göstər

7 dekabr 2021 antalyada tələbənin başı kəsilərək öldürülməsi