bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

23 yazar | 5 başlıq | 56 entry
yenilə | gündəm

son entrylər 56 yeni entry
#zirzəmi 8 yeni entry
#sözaltı wiki (3006)

uşaq vaxtı edilən umbaylıqlar 7 sözlük yazarlarının bürcləri 7 əsəb pozan şeylər 6 yamayka valyuta sistemi kitsch millətçi vs milliyətçi dozimetr futhark yazarların paylaşmaq istədikləri rəsm əsərləri antichrist hero's journey eusebio m/əsgərlikdən yayınmaq 53 m/teleqram bot 2 m/Original gün eynəyi satılan yerlər 2 söz stadtap kabuto wayback machine bacha posh pigouvian tax donald trump avtobioqrafiya lilit azərbaycanda psixoloq olmaq sipahilər üsyanı fantasy role play dungeons and dragons backster effekti la petite mort audiofil yiğidim aslanım hermetik yazılar yamayka valyuta sistemi kitsch millətçi vs milliyətçi dozimetr futhark








nikola tesla



facebook twitter əjdaha lazımdı izlə dostlar   mən   googlla
kaş ki ölməyəydi deyilən məşhurlar - the prestige - adolf hitler - mükəmməl sözlər - albert einstein - azərbaycanlı qızlar - üç böyüklər - kainat - david bowie
dostlarının yazdıqları:

2. kaş ki ölmeseydi deyilen mehşurlardan başlıcasıdı tesla. dövrün tecrid olunanlarından olub tesla, xüsusilede thomas edisson terefinden verilen zererler nicolanın yaradıcılığına heddinden çox menfi tesir bağışlamışdır. edisson genc teslanın ondan qabağa gedeceyini anladığında onun yolunu kesmeye yöntemler axtardı ve tapdıdıa.
tesla iddia edirdiki o elektriyi naqilsiz olaraq bir nöqteden başka bir nöqteye göndere biler, radyo siqnalları kimi, ve bunun üzerinde olduqca çox işleyirdi, hemçinin tesla an içinde bir nöqteden diger nöqteye gede bilme yeni teleportationı heyata keçire bileceyini iddaa etmişdi,
hetta tesla bu işlerle o qeder çox meşğul olmağa başlamışdıki, bir gece yuxuda gördüklerini bele dile getirmişdi:
" çox qeribe idi,yuxuda uçan melekleri görürdüm,ve onlardan biri dehşetli derecede anama oxşayırdı, ve mene baxıb gülümseyirdi"
seher qalxdığında anasının öldüyünü öyrenen tesla "yuxuda gördüyüm anam imiş, yeqin anamla frequencylarımız* tezlik bir nöqtede kesişibmiş" demişdi.
o siqnal ve tezliklere o qeder inanırdı ki yuxuda bir insan diger insanı gördüyü zaman onların tezliklerinin kesişdiyine inanırdı.

tesla öldü, ama onun keşfleri, daha doğrusu keşf ede bilmedikleri helede böyük dövletlerin gündemindedir. çünkü tesla eger etmek istediklerini edibse bu güclü dövletlerin gücüne güc qata biler. hetta bezi ferziyelere göre tesla teleportationı keşf etmişdi, ve amerika ikinci dünya müharibesinde bundan istifade etmişdir.amerikan teyyareleri bir anda avropa semalarında peyda olmuş ve bombardmandan sonra yox olmuşdular.
23. `magnificent mathematical garb which fascinates, dazzles and makes people blind to the underlying errors. the theory is like a beggar clothed in purple whom ignorant people take for a king...., its exponents are brilliant men but they are metaphysicists rather than scientists..``

einstein və ümumi nisbilik haqqında bunu deyib. hahaha
25. http://www.evrimagaci.org/makale/153

bilenler bilir bir nece muddet evvel sozlukde tesla haqqinda miflerden yazmisdim. haqqinda internetde iki dene dogru durust melumat tapilmaz (turkce melumat nezerde tuturam. ele basqa dillerdede veziyyet ustunlukle eynidir ) axirki evrim agaci bu movzuya toxunub.

en dahi adam imis, biraz icaze verseler dunyani ele kecirecekmis ve s. sacmaliqlari esitmekden bezmisik. her sey ise tam ferqlidir.

tekce adamin nisbilik haqqinda 'tenqidi' bu nezeriyyeni, fizikani duzemelli basa dusmemisini gosterir.

bu adama ele bir imic yaradirlar guya maddi fonla temin olunmayib, qebul olunmayib ve s. ancaq amerikadan kulli miqdarda vesaiti yeyib-icib nehayet qalib ortada.

heyatini gedib ucuncu sinif bloqlardan oxumaq evezine duzemelli menbelerden oxuyun. bu adama ayrilan fonlara baxin, yaradilan seraite baxin ve s.

http://www.edisontechcenter.org/tesladebunked.html


lazim olsa daha uzun yazaram. ara yerde edison kimi bir dahi butun axmaqlarca 'qaralandi' .
26. sacma sapan dusuncelerinin qatdalanib elinde qaldigi adam. (bax: ligo)



hamısını göstər

nikola tesla