bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

cüneyt çakır



facebook twitter əjdaha lazımdı izlə dostlar   mən   googlla
30 noyabr 2013 fenerbahçe beşiktaş oyunu - 12 avqust 2012 fenerbahce galasaray oyunu - engin baytar - 22 fevral 2014 galatasaray beşiktaş oyunu - 4 yanvar 2015 beşiktaş galatasaray oyunu - 6 iyun 2015 juventus barcelona oyunu - 20 oktyabr 2015 arsenal bayern munich oyunu - 20 noyabr 2016 fenerbahçe galatasaray oyunu - fenerbahçe
başlıqdakı ən bəyənilən yazılar:

+3 əjdaha

24. Rəsmi olaraq 45 yaşında hakimlik karyerasını başa vurduğunu açıqlamışdır.

+3 əjdaha

13. mənim fikrimcə bunu da oxumalısız
türk hakim cüneyt çakırın dünənki qırmızı kart qərarı o qədər mübahisə doğurdu ki, fifa-nın qaydalarına (soccer rules - official fifa laws of the game) göz atası oldum. sonuc:

ciddi faul sayılan oyun

bir oyuncu, top oyunda olduğu sırada, top üçün mübarizə apararkən rəqibinə qarşı qəsdən və ya ehtiyatsızlıqdan aşırı qüvvət və ya şiddətə yol verərəsə, həmin oyunçu ciddi faul sayılan oyuna görə günahkardır.

oyunçu topu qazanmaq üçün ayaqla müdaxilə edərsə, bu hərəkəti rəqibinin güvənliyinə təhlükə yaradarsa həmin oyunçu ciddi faul sayılan oyuna görə günahkardır.

topu qazanmaq üçün aşırı qüvvə ilə rəqibinin güvənliyini təhlükəyə atacaq şəkildə, bir və ya hər iki ayağını istifadə etməklə yuxarıdan, öndən, yandan və ya arxadan rəqibinin üstünə gedən oyunçu ciddi faul sayılan oyuna görə günahkardır.

ciddi faul sayılan oyuna görə günahkar hesab olunan oyuncular meydandan qovulmalıdır və oyun qayda pozuntusu qeydə alınan yerden sərbəst vuruşla, pozuntu cərimə meydanı daxilindədirsə penaltı vuruşu ilə davam etdirilməlidir.

...çakır tamamilə haqlı imiş -*

+2 əjdaha

17. türkiyənin ən yaxşı hakimidir. məncə bu adama çox haqqsızlıq edilir. bugünkü derbi haqqında yazılar oxuyanda ekşisözlükdə cüneyt haqqında da bir entryə rastladım və hər bir hərfinə qatılıram.


--spoiler--

cüneyt çakır, türk futbolunun önüne geçti. avrupa kupalarında o'nun olduğu seviyeye çıkabilen başka bir değerimiz yok. türk takımları kupalarda yer almıyor, türk hocaları kupalarda yer almıyor, türkiye'de yetişen türk futbolcuları kupalarda yer almıyor.

hal böyleyken ortada bir gerçek var. cüneyt çakır, avrupa kupalarında daha iyi maç yönetiyor. city maçında balotelli'yi tereddütsüz atması, hakeme itiraz eden tevez'i anında sarı kart ile cezalandırması, oradan birini attım buradan da atayım diye kontrolünü kaybetmemesi...üst düzey bir maç yönetti ve kendinden emin kararlar verdi. fifa'nın kural kitabına göre davrandı. çünkü performansının uefa tarafından değerlendirileceğini biliyor. cesur ve güzel maç yönetmesinin meyvesini alacağını biliyor ve kafası rahat maç yönetiyor. iyi hakemlik yaparsam, yükselirim, bilgisiyle hareket ediyor.

türkiye'de kural kitabına göre maç yönetmek çok zor. zaten hakem, fifa'nın talimatlarında olmayan sarı kart isteyince sarı kart gösterme kuralının tembihlenmesiyle beraber başka bir dünyaya geldiğini çabucak farkediyor. daha önemlisi şu; hakem ne yaparsa yapsın, nasıl maç yönetirse yönetsin sonunda ihalenin kaldığı kişi olmaktan kurtulamıyor. bir takıma penaltı vermezse, bir daha o takımın maçlara verilmeyeceğini biliyor. bir oyuncuya kırmızı kart göstereceği zaman, gözünün önüne uefa hakem komitesi değil de başkanların demeçleri geliyor. cüneyt çakır, türkiye'deki diğer hakemler gibi rahat maç yönetemiyor. kafasının içine o tilki ister istemez giriyor ve kararları bir nebze olsun etkileniyor. kapıkule'de o tilkiden ayrılınca hakemlik hünerlerini sergileme imkanı buluyor ve yükseliyor, türk futbolu topyekün düşerken o yükseliyor.

türk futbolunun zayıf halkası hakemler değil. başarısızlıklarını hakemlere maletmeye çalışanlardır. cüneyt çakır'ın yükselişinin bize söylediği bu.

--spoiler--

+1 əjdaha

23. Sən demə Kariyerasının ilk avropa oyunu hakimliyini mtk araz imişli-tiraspol matçında həyata keçiribmiş.

+1 əjdaha

5. sən 3 gün əvvəl akhisar belediyespor - elazığspor oyunun idarə edən və türkiyə liqasındaki oyunlarda sıçıb batıran bir hakimə durub manu-real oyununu verirsənsə, nə olur olsun soxub içivə oturmalısan uefa kardeş.

+1 əjdaha

7. eksi sozlukde yunan hakimi kimi qeleme verilen hakim.

+1 əjdaha

8. mourinho "bu gün güclü komanda məğlub oldu" deməklə siyasət işlədir. əslində demək isdiir ki, güclü komandaya qalib gəldik.

+1 əjdaha

9. qırmızı kart göstərəndə hacıbəy heydərlinin "çakır içmiş misin, cüneyt çakır?" sualını verdiyi referee.

+1 əjdaha

10. türkiyəni futbol dünyasında təmsil edən elit kateqoriyalı hakim.
uefa ve fifa tərəfindən etimad qazanmış hakim.
axşam ki, oyunda bəzi qerarları yanlış olsa belə qat-qat daha yaxşi idarə etdiyi oyunları da unutmayaq.
sadəcə ingilis azarkeşlər son zamanlar bəyənmir.
dünya klublar kuboku finalından corinthians-chelsea matçınnan sonra.
məncə bu il hələ bir neçə onəmli oyunda yenə onu izləyəcəyik.
uefa final/ superkubok məsələn.



hamısını göstər

cüneyt çakır