bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

charleston rəqsi



facebook twitter əjdaha lazımdı izlə dostlar   mən   googlla
khael
başlıqdakı ən bəyənilən yazılar:

+11 əjdaha

1. charleston reqsi 1920 -ci illerde amerikada afroamerikalılar terefinden reqs edilmekle gündeme getirilib.reqsin kökleri afrikaya bağlanır. amerikada bu reqs barede ilk defe 20ci esrin evvelleri melumatlar verilirdi.lakin 20-ci illerde meşhurluğun zirvesine çatdı.öz adını cenubi-karolinanın charleston şeherinden alıb.fransa da (elece de avropada) ilk defe 1925ci ilde théatre des champs-élysées de afroamerikalı reqqase,aktrisa joséphine bakee oynamışdı.ve bu reqsle de çarliston 1925-27ci illerde fransa genclerinin oynadığı en meşhur reqs oldu.gece klubkarında ancaq çarliston oynanayan gencler hetta küçelerde bele bu reqsi edirmişler.lakin 1928ci ilde reqse maraq azaldı. ve debden düşdü.
çarlistonu solo,qrup ve cüt şekilde oynamaq olur.musiqileri jazz ritmleridi. en meşhur çarliston musiqi ifaçıları paul whiteman , claude luter , sidney bechet olub.

bu günki hiphop ve deep hause reqsleri öz esasını çarlistondan alıb.
çarliston pozitivliyin, eylencenin, xoşbextliyin , sevincin , enerjinin reqsidi.reqsin hereketleri çox dinamik ve sadedi. insan oynayarken dehşet enerji serf edir.teessüf ki, azerbaycanda bu reqsin heyranları çox azdı.hetta yox seviyyesindedi.

+7 əjdaha

3. ləzzət edir-*
(youtube: )

+2 əjdaha

2. toyda oynayarkən sudurğa tutması nəticəsində təsadüfən yaranmış rəqs

+4 əjdaha

4.
(youtube: )



hamısını göstər

charleston rəqsi