bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil
xaricde tehsil

14 yazar | 16 başlıq | 20 entry
yenilə | gündəm

son entrylər 20 yeni entry
#zirzəmi 1 yeni entry
#sözaltı wiki (3017)

şəkil çəkdirərkən ayağını yuxarı qaldıran qız 4 tanah tissot prx skiplagged.com ray ban 1984-85 serie a sezonu ghost of kyiv red hot chili peppers zombie army trilogy kodak 1986 klivlend şar festivalı m/Bad boy 6 m/kitab oxumaq üçün app 6 m/nothing phone 1 1 i̇qbal bano davide moscardelli rosy retrospection stolipin qalstuku edip yamayka valyuta sistemi kitsch millətçi vs milliyətçi dozimetr | elm futhark yazarların paylaşmaq istədikləri rəsm əsərləri hero's journey söz stadtap kabuto wayback machine bacha posh pigouvian tax donald trump tanah tissot prx ray ban 1984-85 serie a sezonu red hot chili peppers








link məsləhətxana link yeni başlıq aç link mənimkilər

xaricde tehsil

#təhsil

olkemizde xaricde tehsil almaq isteyenlerin cox oldugunu nezere alaraq ve musahide elediyim bezi yanlisliqlara gore, bu yazini yazmaga qerara geldim, umid edirem faydali olar.
xaricde tehsilin faydalari falan zirt pirt yazmiyacam onu ozunuz bilirsiz, bilmesez de google emiye muraciet ede bilersiz. esasen bu yazi etrafimda olan xaricde tehsil almaq isteyen ve artiq tehsil alan insanlarda gorduyum, esitdiyim ve ozumun de etdiyi sehvlerin esasinda formalasib.
son zamanlar musahide edirem ki, xaricde oxumaq isteyenler mueyyen favorit olkelerini seciler, hec ixtisas, universistet, ve ya konkret meqseqleri olmasa bele. umumen , her hansi favoritin olmasi yaxsdir. amma cox zaman gozelliklerine gore, deniz, yasilliq, mese falan, bu kimi seylere gore olkelere vurulurlar. xaricde tehsil alan kimi deyim ki, heqiqeten de mueyyen vaxt kecdikden sonra qaldgin yerin gozelliyi seni ilk vaxtlardaki kimi lezzet elemir, mueyyen vaxtan sonra ola bilsin dogmalasir amma bir o qeder de adi hala cevirilir. bir dosdum vardi, toefl 97 yigmisdi, uni gostericleri de yaxsi idi, yuksek seviyyede tehsil ala bilerdi, amma adam getdi xorvatyaya ne var ne var tebieti gozeldi falan. qizlari da tebii. amma axir axirlarda it kimi pesman oldu cunki aldgi tehsil pis gunde idi, qane etmirdi onu, heyifi geldi ozu ozune.
ilk once dusunurem ki, xaricde thesil men nie almaq isteyirem sualina cavab vermelidir ilk once, duzdur zamanla muxtelif faktorlardan tesirlenerek meqsed istek deyise biler amma her halda mueyyen etdiyin meqsedin olmalidir ilk once ki secimi onun esasinda edesen. meselen, men sadece tehsil almaq ucun gedirem yoxsa orda qalib islemekcun? bu bir az sehv anlasila biler amma dusunurem ki, eger hardasa tehsilden sonra qalib islemek isteyirsinize, universitetin reytinqine cox da onem vermeden, olkeni daha onemli faktor kimi goture bilersiz, yeni ki, meselen almaniyanin orta, asagi unisinde tehsil alib is tapmaq da olar, amma tebii ki uni ne qeder guclu oldu bir o qeder yaxsdir, sadece meselen gordunuz dil ve ya akademik baliniz yeterli deyil, ortababat uniye de razi olmaq olar. cunki cox uni, meslene avropada cox unide sistemler oxsardi, teqaudle tecrubeye yolluyurlar (coxu). duzdur tedrise , telebelerin, etraf muhitin seviyyesinde ferq olur. amma umumen calissan eyni seviyyede tehsilli ola bilersen, ve en esasi odur ki, is imkanlari cox zaman hami ucun , eyni olkdeki unilerden asli olmayaraq hami ucun eyni olur. calismaq lazimdir ki, unilerin verdiyi imkanlardan maksimum yararlanasan, belke de sablon seslenir amma cox vax insan oz stabil heyatini korlamamaqdan otru yeni gelen sanslara uz cevirir. meslen mubadile programlari cox olur, ve ya mubadile programina getmeyib, evezinde bir nece defe ve ya daha uzunmuddetli praktika kece bilersiz. her tenbelliyinize, mesulliyyetsizliyinize gore itirdiyiniz sansi, karyeranizda ugur qazanma sanslarinin eyni derecede asagi dusmesi kimi qiymetlendirin.
almaniyda gelecekde islemek isteyirsinizse, mutleqdir ki alman dilin bilmelisiniz, alman dilin bilmeden almaniyada yasamaq cox cetindir. eynile fransa,finlandiya, ispaniya(ozlerine is lazimdi) , italyada (ozlerine is lazimdi) da, yerli dili bilmelisiniz. yoxsa inglis dili ile ele de asan deyil, cox zaman "qara is" tapmaq mumkun olur ancaq ingilis dili ile. bu esas taninmis olkelerde hal hazirda xariciler coxaldgindan, tehluke var ki xariciler daha da sixila biler. ona gore de, hal hazirda orta inkisaf heddinde olan meselen cexiya, polsa, macaristan ( check: visegrad scholarship) kimi olkeleri de nezere alin, yaxin gelecek de daha da inkisaf edecekler.

eger esas meqsed odur ki, xaricde tehsil alib, olkeye qayidasiniz, ve ya umumiyyetle yuksek seviyyede tehsil almaq isteyirsinize tebii ki, ilk once universitete tehsil seviyyesine diqqet yetirin. esasen tibb, muhendislik, sosilogiya uzre almaniya, business uzre fransa, uk, dizayn (italiya) ve ya fashion ucun italiya ve sweden universitetleri yaxsidir. amma her universiteti tebii ki daha da yaxsi arasdirmaq lazimdi. yeni uni almaniyadadirsa, o demek deyil ki hokmen o uni cox yuksek tehsil verir.
bir de , gordunuz cox yuksek seviyyekli olkede unide oxumaq isteyirsiniz amma alinmir, orta seviyeli olkelere getmeyi de ayib bilmeyin, sonradan yaxsi background yigib daha da guclu uniye gede bilersiniz yeni orta seviyyede olan unilerden kecid kimi, cixis kimi, istifade etmek olar.
sehvlerimi kompensasiya etmek ucun demirem amma yorgunculqdan axot olmadi yazini diqqetle yoxlamaga, sadece bura yeni qosulmusam ve heves oldu yazmaga, onsuz da coxdandir dusunurdum bu movzuda yazi paylasmagi, bu mekan da ela sans oldu.


User Avatar

1. Məllim magistrı bir çıxış kimi görüb qəbul olmaq üçün əlimdən gələni etməyə çalışıram. Bu yaxşı ielts nəticəsindən başqa bir şey deyil. Və ixtisasımdan xəbərim çox azdır. Bunu da bir az yola vermək olar. Ora gedib oxuya bilməmək , kəsirlərlə problemlərə boğulmaq qorxudur məni.imtahan , və tələb olunan oxumağı necə müqayisə edə bilərsən? Məsuliyyətsizlikdən oxumamaq yox , savadım çatmaz deyə düşünürəm imtahanlara.

gizli @23191

User Avatar

2. Qiz zad da yoxdu atdana atdana qacmiyun ora bura.adam kimi oxumayacaqsinizsa getmiyun.

üçüncü mömin vaçaqan @23192

User Avatar

3. @2 orda ulduzlar fərqli görünür deyib getmək istəmirəm ki. Sadəcə savadımın imtahanlarda problem yaradacağını düşünürəm

gizli @23193

User Avatar postun sahibi

4. Cox adam ele dusunur, amma inanin eger hevesiniz varsa ve az maz calissaniz alincaq, kesir falan qorxudmasin, ekser unilerde retake , yeni yeniden imthani vermek sansi olur bir semestrde. Inanin, imtahana hazirlasakren azerbaycandaki telebeler daha cox yuklenir, daha cox material oxumaga mecbur olur neinki xaricdeki telebeler, demirem xaricde kefdi falan amma yene de bos bos nezeriyyeler bizdeki qeder kecilmir ona gore imthana hazirlasmaq da oxumaq da daha maraqli olur.

thinker zad @23194

User Avatar

5. Bilirem meseleye dexli yoxdu amma sorushum belke bilersiniz,bakida xarici universitetlerdeb teqaud almaga komek eden shirket tanimirsiniz? yeni sirf teqaudlerle ixtisaslashmish bir yer

samalyot @23202

User Avatar postun sahibi

6. Var amma onlara pul verenecen ozunuz axtarin tapin, menasizdi xaricde tehsil sirketlerine pul vermek. Viesgrad scholarship var, sonraa Macaristanin dovlet teqaudu var. Bir de bura baxin, emailnen istesez subscribe da ola bilersiz teqaudler barede melumat verirler. http://scholarship-positions.com/

thinker zad @23206

User Avatar

7. 15 e yaxin bele sayti izleyirem sadece menim meselem biraz ferqlidi mutexessis komeyi lazimdi,bir ikisinin nomresini vermishdiler itirmishem avropayla ishleyen yaxshi mutexessis lazimdi

samalyot @23208

User Avatar postun sahibi

8. Konkret ne komeklik lazimdi ?

thinker zad @23209

User Avatar

9. ielts,birde testdaf Sertifikatlarim universitetlerin qebul vaxtindan bir iki ay gecikir,attestatda qiymetlerim hamisi 5 olacaq qizil medala namizedem,meselcun danimarkanin dovlet teqaudu var,olkenin 7-8 universitetinde her universitet ucun ecnebi telebelere 40-50 teqaud yeri ayirir.teqaude muraciet ucun onlarin hansisa unisine qebul olmalisan esas shert budu bundan sonrada o nece min neferin icinden ferqlenmelisen,menim cvimde mence yaxshi olacaq shansim boyukdu ,bu il axrinci ilim oldugundan gic kimide butin imtahanlari bu ile saxladigimdan babat strese dushmushem catdira bilmirem bilmirem universitetlernen mailleshim ingilis dili oxuyum yoxsa alman diline hazirlashim,bir sozle ishimi aparmaga komek eliye bilecek birisi lazimdi.yeni mende veziyyet elediki heleki shablon application qaydalarina uygun gelmirem,amma gostericilerim gucludu,bidene adam lazimdi men evezden 4-5 olkede ki bezi beyendiyin unilernen danishib razi salsin olari

samalyot @23213

User Avatar postun sahibi

11. men de)

thinker zad @23229

sən də yaz