bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

həqiqi seçki keçirilərdə yap-ın toplayacağı səs



facebook twitter əjdaha lazımdı izlə dostlar   mən   googlla

başlıqdakı ən bəyənilən yazılar:

+8 əjdaha

2. təəssüf ki, saxtakarlıq olmasa belə yenə yap'ın qələbə qazanacağını düşünürəm. 2003dən bəri çox şey dəyişdi. insanlar çox bədbinləşdilər, neft pullarının illuziyasısına qapıldılar. adamların çoxu kamera görən kimi, bizim bir dənə prezidentimiz var o da ilham əliyevdi kimi şeylər, deyir. bu sözlər məni çox iyrəndirir. birincisi, o an istər istəməz gözümün önünə kinolardan, kitablardan gördüyümüz qul təsvirləri gəlir. ikincisi də o qancıq və oğraş yığını hamımızın adından danışır. insanlar özlərini qul hesab eliyirlər. vəziyyetlə barışıb və öz güclərinə inamı tamami ilə itiriblər. qul olmaq pisdi ama ən dəhşətlisi qul olub vəziyyətindən məmnun olmaqdı.

+3 əjdaha

5. saxtalasdirilmamis secki kecirilse, secki lazimi istirakci faizi yerine yetirilmediyi ucun legv olunacaq veya partiyalar arasinda ses verme neticelerine gore faiz bolushumu olacaqdir. bu sebeble seckide ses faizini bilmek qeyri mumkundur. istirak faizinin yuksek oldugu veya insanlarin apoitik davranmadigi dovrun hele cox uzaqda oldugunu hesaba qatdigimizda, toplanacaq sesden daha cox qarsi arqument ortaya qoyan partiya veya herekatlarin davranislarini hesaba qatmaq lazimdir. bunun hesablanmasini aparmaq ucun xususi ders kecmisik harvard university'de: adv quant research methodology. misal ucun seckideki sloganin aran zonasindaki tesiri ne olacagi, eyni sloqanin naxcivanda seckiye nece tesir edeceyini hesablamaq mumkundur.

+1 əjdaha

4. mence yene yap qazanacaq. çünki bu xalqin 60%den coxunu aztv yetisdirib. artiq bu adamlarin inanacaq, tutunacaq heç kimleri yoxdu. yap hakimiyyeti müxalifeti, aktivistleri ele zerersizlesdirib ki, yapdan basqa alternativ qalmayib xalq üçün. biz qinayiriq, amma inanin ki, "allah ömrumden kesib prezidentin omrune calasin" deyenlerin coxu semimidi. cunki inanirlar, cunki aldadiliblar, inandiriliblar. ele bilirsiz 5min 10min bizi kimi genc yapa etiraz edir, beyenmir deye butun xalq da beyenmi?!
yeni ki, bu hakimiyyeti deyismayin yolu hec de düzgün, edaletli seçki keçirmekde deyil. hee, eger çox yaxsi, xalqi özüne inandira bilecek bir müxalifet lideri cixsa, onda edaletli seckiye ehtiyac olacaq



hamısını göstər

həqiqi seçki keçirilərdə yap-ın toplayacağı səs