bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil
evlənmək
link məsləhətxana link yeni başlıq aç link mənimkilər

evlənmək

#digər

əziz dostlar və bütün yazarlar fikrinizi öyrənmək istəyirəm. 25 yaşinda bir oğlan üçün sizcə evlilik tezdirmi? ümumiyyətlə eblənməyimi məsləhət görürsünüzmü? sizdən xahişim odurki səmimi olasinin sanki mənim yerimə deyildə öz yerinizə yazin 25 yaşinda evlənmək haqqinda ciddi düşünərdinizmi? çox pisləyirlər düzünü desəm. dostlarim deyirki evlənmə axmaqliq eləmə və s. bir qiz var onunla ciddi düşünürəm ancaq bədbəxt həyatimin olmasini da istəmirəm. hələ qadin dir diri. xahiş edirəm öz şəxsi və dəyərli fikirlərinizlə mənə məsləhət verəsiniz...


User Avatar postun sahibi

1. Bu barədə çox çətinlik çəkirəm. Azad və sərbəst, həmçinin sabit bir fikrim yoxdur. :(

oxuyucu @13002

User Avatar

2. hocam bilmirem muselmansan ya yox amma evlenmek peygemberimizin sunnetidir. hemcinin bir hedis oxumusdum ki, 2 emel xeyirlidir- 1. vaxti giren kimi namaz qilmaq 2.csi yasi catanda evlilik(hedisin menasi bele idi soz-besoz xatirlamiram) ozunu hazir hiss edir ve maddi cehetden coxda sixinti yoxdursa. niyede evlenmeyesen ki?

qasim @13003

User Avatar

3. evlənmək demək məhsuliyyət deməkdir. yəni indi özünə baxmalısan özünə cavabdehsən ama evlənsən 1 adam da artacaq sonra uşağın olsa bu rəqəm 3 olacaq. sonra da uşağın üçün yaşa böyüt oxut falan çətin işlərdir. Əgər imkanın yaxşıdırsa evin maşının vardırsa, yəni evlənməyə hazırsansa və cavanlıq edib gəzib tozduğunu düşünürsənsə, təklikdən bezmisənsə evlənməyin yanlış olmaz. bu məsələ biraz insanların xüsusiyyətiylə bağlıdır yəni elə insan var ki təmbəldi məhsuliyyətli olmaq istəmir tək gəzsin tozsun gündə bir qızla vecinə də olmaz.Ama elə insanlar varki, qanun adamları, heç bir qanunu pozmayanlar düzənli həyatları olanlar sabit fikirli olanlar bu insanlar üçün isə ən yaxşısı evlənmələridir.

mcmanus @13004

User Avatar

4. Maddi cəhətdən sıxıntın yoxdusa, özünüzdə ciddi düşünürsüzsə evlənə bilərsən.

zach @13005

User Avatar postun sahibi

5. evlenmek haqqında gelib burada yazırsansa demeli evlenmemelisen. çünki insanın heyatında birlikte olduğu, evlenmek planı qurduğu biri varsa zaten gelib burada şexsi heyatı haqqında başqalarından nese soruşmaz. qaldı ki eger yoxdusa ve ya 25 yaşındayam evlenmeliyem, birini tapmalıyam ve ya taparlar evdekiler deye düşünürsense, gelib burada yazdıqların yene de menasızdı, bedbaxt olmaq isteyirsense evlen.

evlenmek üçün ilk novbede en az 2 neferlik aileni aylıq normal dolandıra bileceyin işin olmalıdı. iş dediyim ayda 400 manatla işleyen kişi var 4 neferlik aile saxlayır, sen de kseroks çıxardan yerde ayda 500 alıb işleyirem deye bilersen. ama mesele daime, geleceyi olan işdi. bundan başqa şexsi evin olmalıdı, öz ailenin rahatlıqı üçün. elbette maaşın kiraye pulu xaricinde de aileye kifayet edecekse, mütleq ev almaq vacib deyil.

bunlar bir kişinin evlenme planlarını qurmaqa başlaması üçün lazım olan esas şeylerdi, deyişmez olaraq.

her şeyden önce ise evlenmek üçün yetişmek lazımdı. aile heyatı üçün, aile münasibetleri üçün, evliliyi yürütmek üçün. evlendiyin insanı yaxşı tanımalısan, onu ve özüvü bedbaxt etmemek üçün. çünki evlilik ele qerar verdim üreyim evlenmek isteyir ve ya basqı var evlenmeliyem deyilecek şey deyil.

özün en yaxsısını bilirsen, kişi olgunluğuna yetişmisense, içindeki uşaq yox olub demeyek sadece uşaqlıq elemeye meylli deyilse. behs elediyim kişilik elbette sıradan görünüş, böyüklük ne bilim pulda imkanda deyil.

bir qadına kişi ola bilecek olgunluqdasansa. çünki aile müqeddes ve kiçik bir toplumdu, ferdler ailenin içindeki problemleri öz olgunluğu ile hell edir, ola biler qadın biraz zeyif ve ya zerif olsun ona göre de bunların öhdesinden gele bilecek kişi olduğunda evlenmelisen.

oxuyucu @13007

User Avatar postun sahibi

6. özümü senin yerine qoyub dedim, biraz da öz fikirlerim var ona göre sene sert ve ya iddaalı gele biler ama istisnalar xaricinde sağlam(hem menevi hem maddi hem düşünce olaraq) aile bunların üstünde qurulur.

oxuyucu @13008

User Avatar

7. evlənmə əlbətdə. 25 yaşda heç evlənmə.evlənsən belə 30-35. bir qız var onu sevirəm yazmısan, ardınca da qadın dır dırı yazmısan. dırd dır birini niyə sevirsən bu bir, ikincisi sevirsənsə necə dır-dır olur? üçüncüsü dır dır sevmirsənsə niyə qadın sevirsən?

timidus @13009

User Avatar

8. Evlenme,25 de evlenmek nedi? 30 a kimki gez-toz sonra evlen.

fripp @13010

User Avatar

9. reis, bir neçe faktor üst-üste düşmelidi.
-birinci növbede sen özün bir ailenin (minimum 2 nefer ve gelecekde sayı artacaq) menevi mesuliyyetini daşımağa hazırsanmı? şexsen men 28 yaşıma qeder "ölene qeder evlenmiyecem" deye düşünmüşem. çünki tek yaşamaqdan kayf almışam. ilk olaraq buna qerar ver.
-maddi olaraq hem özün, hem ailenden, hem qızın ailesinden, ya da qızın özünün işlemesinden gelen gelir senin aylıq xerclerinden başqa kenara pul qoymağına bes edecek mi?
-papa olmaq isteyirsenmi?
-axşam dostlarınla çayçıda sülenmekden, pub-a getmekden, qelyan çekmekden vaz keçib birinci önceliyi heyat yoldaşına vermeye götün çatırmı?
-hem senin ailenin, hem de qızın ailesinin sen ve yoldaşıvın müşterek heyatına burnunu soxmasına qarşı qoya bilecek psixoloji hazırlığın varmı? daha basit şekilde deyim. onlara "sikdir" çeke bilersenmi?

ve en başlıcası

-xanımı heqiqeten sevirsenmi?

bu sualların hamısının, ya da çoxunun cavabları pozitivdirse yubatma, evlen

cizız krayst @13014

User Avatar

10. :D yuxardaa kim deyibse zor deyib, gelib bura bunu yazirsansa sen hele evlenib aile yuku dasiyib, problem hell edecek seviyeye gelmemisen. sabah gelib yazassanki, pampers alim, yoxsa eskiye baqlayaq usaqi. neyse ozumu senin yerive qoysam sentyabrda evlenerdim :D

injohny @13015

User Avatar postun sahibi

11. Eğer qız işlemirse qeti Evlenme elbetde, 300 manat yox 2000 manat qazananda da evlenme. Çox irrasional bir şeydi qazandığın pulu başqasıyla paylaşmaq mence. Ki evlilikde de alternativin olmur.

oxuyucu @13016

User Avatar

13. ekser azerbaycanlilarda oldugu kimi, senin de fiziki yasin 25 olsa da, psixoloji yas, gucenib gotunu cirsan 14-15-di. sualindan bellidi.
ve azerbaycanda sozun heqiqi menasinda oz yarini tapmaq muskul meseledi, hem qiz hem oglan ucun. buralarda hami "yaxsi olar insallah" deyib evlenir.
ve evlenmek isteyinde sebeb nedi? evdenmi zorlayirlar? qarsi cins sevigisimi eksikdi? yoxsa "asagilarin" sifarisidi? bunu ayird ele ilk novbede.
meslehetim de budur ki, aliexpressden naduvnoy kukla al, bax gor yola vere bilirsiz bir-birivizi.
alinsa evlen, alinmasa zaten senin olmamisdir...əhəhəh))

çük @13032

User Avatar

14. naduvnoy kukla -*)))))))))

cizız krayst @13033

sən də yaz