bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

odtü



facebook twitter əjdaha lazımdı izlə dostlar   mən   googlla
türk qızları - boğaziçi üniversiteti - odtü kkk - ankara - ən yaxşı universitetlər - sözaltı günlük - yıldız teknik universiteti - lucifermorningstar - ulus baker
başlıqdakı ən bəyənilən yazılar:

+14 əjdaha

55. Kampüsündə 4-5 il keçirttiyim, fizika söyləşilərinə, kongrelere qatıldığım, baraka'da idmanla məşğul olub çatı'da yemək yediyim, mükəmməl dərəcədə zəkası olan insanlarla tanışdığım, devrim'də içdiyim, gitara çaldığım, dünyanın ən yaxşı universitetləri arasından hər il Türkiyədən listə girməyi bacaran, Eymir gölünü də çevrələyən kampüsə sahib Türkiyənin ən yaxşı dövlət universiteti.

+10 əjdaha

47. odtüdə oxumuram amma türkiyənin ən yaxşı universitetlərindən biridir.odtüdə oxuyanların işi mikroskop altında soğan qabığına baxmaq deyil o bdu biologiyada oxuyanlarin işi olar.təhsilinə söz ola bilməz bu ayrı.amma solun qalası fln deyil solculuq adı altında pkkcılıq edənlərin qalası ola bilər.solun qalası üçün (bax: istanbul üniversitesi)

+9 əjdaha

53. nəhəng kampüsə sahib türkiyənin ən yaxşı universiteti və dünyanın ən yaxşı universitetlərindən biri. kampüsündə 10larla idarə binası, fakültə və bölüm binaları, 40a yaxın restoran (starbucks və burger king məsələn) və yeməkxanalar, 2 supermarket, çox sayda avto dayanacaq, "devrim" stadionu, futbol stadionları, tennis meydançaları, idman zalları, üzgüçülük hovuzu, xəstəxana, 1 böyük və 10 kiçik məscid, 1 qəbristanlıq, 10larla yataqxana binası, lojmanlar, mehmanxanalar, texnopark, 300-dən artıq şirkət, həmçinin 1 göl (!) və 4 min hektar (!) meşə var. illərlə kampüsün içindən heç çıxmadan problemsiz yaşamaq olar.

+6 əjdaha

22. azərbaycanlıların təkamül keçirmədiyi universitet. azərbaycanlını odtü belə dəyişə bilmir, zira odtü kampüsündə təsbeh fırlayıb daqestan köynəyi geyinən qaqaşları görə bilərsiniz.

+6 əjdaha

49. hər yoldan keçənin qəbul ola bilmədiyi, sənəd verib rədd cavabı alanların pox atdığı universitet.

+3 əjdaha

37. hacettepeden daha yaxin olan universitet.

+5 əjdaha

5. solun alınmaz qalası sayılsada iller boyu o vaxtı mehşur sol ruhun içine pox qoymaqla meşğuldur hal-hazırkı solcular odtude eyni zamanda son bir neçe ilde bdpnin gençlik qolları ve pkk terifinde tkp sıxışdırılır yeni tkpnın odtüde evvelki qüdreti qalmayıb.diger terefdende fetullah gülenin ''odtü-yü istiyorum'' sözünden sonra odtüde süretle çoxalan bir şakirt nüfüzda heç göz ardı edilecek kimi deyil onlarda sessiz-sesiz böyüyürler bele gederse yaxın 10 ilde her-halda odtudeki en böyük güc nurçular olacaq yeni şexsi müşahidlerime esasen deyirem. buradaki solun çatışmayan cehetleri çoxdur özü kimi düşünmeyen her kesi faşist adlandıra bilir yeni açıq-açıq bir müzakireye getmir adeten beyenmedikleri adamlara 5-6 nefer birlikde hücüm ede bilerler , ona görede açıq sözünü deye bilmeyen insanlar gizli yerlere meselen wcye falan sol eleyhine sözler yazıb doldururlar nece deyerler '2her sistem kendi isyancısını yaratır'2 sözünün en yaxşı tesdiqini tapdığı yerdir. elave olaraqda kampüs heyatını en yaxşı yaşaya bileceyiniz üniversitetlerden biridir.

+3 əjdaha

6. metu deye adlandırıldığı zaman söz sahibinin başını qapı arasına qoyub qapını bağlamax istediyim tehsil ocağı.

+5 əjdaha

42. məzun olduğum universitet. sol siyasi axınların çox güclü olmasından ötəri kiçik moskova olaraq bilinir. bu səbəblə 1995-ci ildə konfrans vermək üçün ankaraya gələn qorbaçova məkan olaraq universitet kampusu içərisindəki idman salonu seçilmiş olsa da, sovetləri paylayan bir şəxsin kampusa daxil edilməsinin nə qədər axmaqca bir seçim olduğu şəxsən daxil olduğum meydan müharibəsi ilə ortaya çıxmışdır.

+3 əjdaha

7. türkiyenin en yaxşı universiteti. bugün bundan tam olaraq emin oldum. hemçinin güvenli menbeler terefinden dünyanın en yaxşı 100ünde gösterilmiş universitet, hansı ki buna layiqdir. odtü'nü sevmek üçün mezun gününe qatılıb mezunların yazdığı pankartlara baxmaq yeterlidir. bu arada bugün bizim mezun olan dostlarla yazdığımız pankart : "lazım geldi, odtü bitdi. imza: umbaylar"

+3 əjdaha

48. mezunlari arasinda turkiyede elmi elm adami kimi isleye bilen insanlar ustunluk teskil edir. ancaq plagiat movzusunda hem de elm exlaqinin icine ede bilen insanlarin oldugu yerdir. adamina gore deyisir elbette.

+2 əjdaha

2. (baxma: odtü etkisi)
odtü nün əllinci ilində işlətdiyi şüar

+2 əjdaha

14. türkiyənin içində ayrı bir qərb ölkəsidir. burada oxuyan birisi olaraq rahatlıqla deyə bilərəm ki, qapısından ilk addımını attıqdan etibarən insan özünü başqa bir coğrafyada olduğunu hiss edir .

+3 əjdaha

28. ömrümün ən gözəl 4 ilinin keçdiyi yer. türkiyədəki digər universitetlərdən eyni zamanda kampusu ilə də fərqlənir. hər cür idman fəalliyyəti və sosyal məşğuliyyət üçün şəraitə sahibdir. tərəddüd etmədən tərcih edə bilərsiz. pis ergenlere duyurulur.

+3 əjdaha

9. türkiyənin ən məşhur 3 universitetindən biri.hərçənd dünyada lap üst sıralamalarda olmasalar da,türkiyə deyiləndə ağla gələn ilk universitet məhz metu (odtü) olur. yəni middle east technical university (orta doğu teknik üniversitesi).
kampüs olaraq həddindən artıq böyükdür.içərisində əvvəllər mcdonalds belə olub.ali məktəbin içi ankaradan daha gözəl hesab olunur.ankaraya gedən birisinin mütləq getməsi gərəkən bir yerdir.

+2 əjdaha

23. deyilənə görə qapısında universitet vəsiqəsi yerinə armud göstərib keçən oğlanlar var. armud. bəli.

+2 əjdaha

3. 6 ilimin bu üniversiteti qurtaracam deye çabaladığımın ve seylerimin en axirda ne qeder boş olduğunu anladığım üniversitet.meni strese soxan, saçlarımın ağardığı, 3 imtahana girdiyim günler ve meni heyattan, kitablardan soyudan bir üniversitet. eger hazır deyilse heç kimin bura gelib burda oxumğa çalışmağını tövsiyye elemirem.

+2 əjdaha

40. açılışı orta doğu teknik üniversitesi`dir.türkəyədə 1 nömrəli universitet olması bir qırağa dərslərinin ağır olması ölkədə ad qazandırıb.

+2 əjdaha

36. turkiye'de qazanmagin ve birmeyin en çetin oldugu universitet.

eger mühendisliye hevesli ve ingilteredeki universitetlerde yüksey lisans olaraq devam etmek isteyirsizse en yaxşı seçimdir. ama bölümden bölüme ferq var.
eger inşaat mühendisi olmaq isteyirsizse itü'den başqasını fikirləşməyin.

dogurdan da mühendisliye meyliviz yoxdusa özüvüzü james bond filmlerindeki aksiyonların eynisinin kitaplı dəftərli olanlarında hissedeceksiniz.

lap 2 il çalışıb tib oxuyun ama 4 ildi deye gedib türkiyede mühendislik oxumayın. o dörd il en az 8 il olur. sonra da çox vaxt issiz qalirsiz.

not: benim odtülü arkadaslarim da var! 1!! 1!

+2 əjdaha

17. naturalnı bir türk sabunu olan bir tələbənin adını batırmaq istədiyi universitetdir, ama belə şeylərlə batmaz odtü adı. erdoğana belə bir məktub yazıb sabunun biri:



--sitat--

Sayın Başbakanım,

Sayın Başbakanım diye başlıyorum mektubuma. Çünkü bizim kültürümüzde büyüklerine içinde saygı belirtisi olan bir ifade ile seslenilir. Makam sahibi olduktan sonra değerini kaybedenler gibi olmadığınız için siz hala benim saygı duyduğum bir büyüğümsünüz. Çünkü ODTÜ’de okuyan bir genç olarak ülkemdeki ‘değişimin’ farkındayım. Her aydınlığı yangın zannedip söndürmeye çalışan, karanlığa alışıp yıldızlardan bile rahatsız olan ve güneşi balçıkla sıvamaya çalışanlar varsın o saygıyı göstermesinler.

Geçtiğimiz günlerde okulumu ziyaret ettiniz. Üzgünüm, “Başbakanımız okulumuza şeref verdiniz” yazılı bir pankart ile karşılayamadım sizi. Okulumdaki sol gruplar için ‘öteki’ anlamına gelen size karşı düzenlenen protesto adı altındaki vandalizmi gördünüz, benim sizi böyle bir pankart ile karşılamam halinde siz gittikten sonra başıma gelecekleri bir düşünün. Size kızıyorlar neden bu kadar çok polis ve araç ile geldi diye? Oysa demiyorlar ki ODTÜ’ye Başbakan bile ancak bu şekilde gelebiliyorsa, okulda sol gruplar için ‘öteki’ anlamına gelen öğrencilerin fikir hürriyeti acaba ne haldedir diye.

ODTÜ, Türkiye’de her şeye rağmen ve herkese aykırı bir özerk cumhuriyet, kendi başına buyruk bir köy gibi davranmaktadır. Özgür bir ortam oluşturmakla övünmekteler ancak bu ‘özgür ortam’ sadece sol örgütler ve bazı hocalar için geçerlidir. Marjinal gruplar başka bir düşünceye karşı hiçbir şekilde tahammül göstermemekte, hoşgörü ile yaklaşmamakta ve şiddet göstermekten kaçınmamaktadırlar. Okulumuzda bunun örnekleri geçmişte sıkça yaşandı ve yaşanmaya devam etmektedir. Başka bir düşüncenin ODTÜ’de bulunma ve kendini ifade şansı yoktur. Severek okuduğumuz, takip ettiğimiz bir yazarı veya sevdiğimiz bir siyasiyi okulumuza davet edemiyoruz. Böyle bir şey olması durumunda hemen konferansı basıp davetliyi yumurta yağmuruna tutuyorlar. Kendilerinden olmayan herkese, haklarını savunduklarını iddia ettikleri tüm işçi ve emekçi çocuklarına, hatta zamanında başörtülü kızlara bile, bu marjinal öğrenciler tarafından şiddet ve sindirme politikası uygulanmaktadır. Bu c öğrencilerin tokalaşma şekline bile karışıyorlar. Kutlu Doğum Haftasında gül dağıttık diye mescidimizi ayakkabılarla çiğnemişlerdi. Hocalara kızmanızı kınayanlar var. Oysa okul yönetimi gibi hocalar da bu öğrencilerin arkasında durmakta ve onlara destek vermektedir. Bu hocalardan birinin derste başörtülü bir kıza, “Sen derse böyle gelirsen ben gelmem.” deyip sınıfı terk ettiğini çok iyi hatırlıyorum. Sonra o arkadaşımız o dersi bırakmak zorunda kalmıştı. Okulumuza faşizm yaşattınız diyenler, polisin tavrını kınayanlar okulda başka düşüncelere ve mensuplarına yaptıklarıyla yüzleşmelidirler.

Eylemlerindeki amaç, seslerini duyurmak, demokratik haklarını kullanmak değil, böylesi öğrenci eylemleriyle Sosyalist bir dünya inşa edene kadar ayakta kalabilmek. Bütün dertleri bu. Onlara göre, kafalarındaki ütopik dünyaya ait olmayan herkes ötekini, yani gericiliği ve faşizmi temsil etmektedir. Yazılı, sözlü ve yeri geldiğinde fiziki olarak mücadele edilmelidir. istiyorlar ki, kendileri okulda her istediklerini yapsın, istedikleri kişiye ve düşünceye saldırsınlar, ama ne okuldaki güvenlik ne de polis okula girip onlara müdahale etmesin. Okulumuzda işlerine gelen her şey serbest ve istemedikleri her şey yasaktır. Kendi propagandalarını yapmak adına bazen yemekhaneyi işgal etmekten çekinmemektedirler. Bazı öğrencilerin gayri ahlaki davranışları yüzünden zaman zaman kütüphanede ders çalışmak bile güçleşmektedir. Okulda PKK ve Sosyalizm propagandası yapmak, gayri meşru ilişki yaşamak, alkol kullanmak tamamen ve sonuna kadar serbesttir. Okul yönetimi bunlara göz yummakta ve disiplin yönetmeliğini uygulamaya koymamaktadır. Bu yüzden ODTÜ’de okuyan her öğrencinin bunlara maruz kalma ihtimali bulunmaktadır.

ODTÜ’de sizi protesto etmelerine bakıp medya ve Türk kamuoyu buradan tüm ODTÜ öğrencilerinin veya üniversite gençliğinin size karşı olduğu çıkarımına varmamalı. Çoğunluğu okulumuz öğrencisi olmayan vatanına, halkına ve değerlerine yabancılaşmış ve yeri geldiğinde şiddet uygulamaktan kaçınmayan bu azınlık hiçbir şekilde ODTÜ’yü ve üniversite gençliğini temsil etmemektedir.

Hatırlıyorum bir haziran akşamıydı. Bir balkondan kalabalığa şöyle sesleniyordunuz:

“…bugün istanbul kadar, Saraybosna kazanmıştır; izmir kadar Beyrut kazanmıştır; Ankara kadar Şam kazanmıştır; Diyarbakır kadar Ramallah, Nablus, Cenin, Batı Şeria, Kudüs ve Gazze kazanmıştır.”

O akşam bu cümle zihnimde devam etmişti: Kudüs ve Gazze kadar ODTÜ kazanmıştır. ODTÜ’de başka bir düşünceye karşı şiddet göstermekten kaçınmayan bozguncuların zulmüne maruz kalanlar kazanmıştır. Bu mektubum aynı zamanda bu temennimin gerçekleşmesi ümidiyle size ve Tük kamuoyuna bir yardım çağrısıdır. Abartmıyorum, okulumuzda fikir hürriyetini bırakın can güvenliğimiz bile yok. Okuldaki bu öğrenciler ve örgütler için gerekenler derhal yapılmalı. Buradan tüm velilere sesleniyorum. Lütfen bize sahip çıkın ve okul yönetimine baskı kurun. Bu öğrencilere bir dur deyin. Başbakana gösterilen tepkiye bakıp çocuklarınızın başına neler geldiğini veya gelebileceğini bir düşünün.

Gidemediğin yer senin değildir, diyorlar. Birileri kendilerini ODTÜ’nün sahipleri ilan etmiş, buraya istemediğimiz kimseyi sokmayız diyorlar. Bu mektubu yazdığım bugün okulumuzun en büyük amfisi olan 450 kişi kapasiteli U3 amfisini işgal etmişler ve ders işlettirmiyorlar. Bu, bir günde binlerce öğrencinin derslerinden olması demek ve bunu sadece bir günlüğüne yapmıyorlar. Gidemediğimiz yer bizim değilse, o zaman okulumuz da sınıflar da bize değil, sadece belli gruplara mı aittir? Görevi ODTÜ’de eğitim ve öğretimin sağlıklı bir şekilde işlemesini sağlamak olan okul yönetimi maalesef bu konuda herhangi bir şey yapmamaktadır.

Ahmet Kutsi Tecer’in ilkokulda öğrendiğimiz bir şiirinden biliyorum ki:

Orda bir köy var, uzakta

O köy bizim köyümüzdür.

Gezmesek de, tozmasak da

O köy bizim köyümüzdür.

O amfiye giremesem de, okulda kendimi, milli ve dini değerlerimi özgür bir biçimde ifade etmem yasaklanmış olsa da, o amfi de ODTÜ de tüm öğrencilerine, bu ülkenin tüm vatandaşlarına aittir. Her ne kadar biz kendi üniversitemizde rahatça gezip tozamıyorsak, bir araya gelemiyorsak, dersimizin, sınavımızın olduğu sınıflara giremiyorsak bile.

Mektubumu bitirirken, saygı ve selamlarımı sunuyorum.

imza: Öz vatanında garip öz vatanında parya ODTÜ’lü bir öğrenci.

Haberin Tamamı: http://www.haber7.com/ic-politika/haber/970355-odtulu-ogrenciden-erdogani-duygulandiran-mektup

--sitat--

+1 əjdaha

39. bu yaxınlarda ankarada yeni açılmış metro stansiyalarından birinin adı

+1 əjdaha

32. odtü'nün açılımı
(youtube: )

+1 əjdaha

45. elektrik-elektronik mühendisliyine qebul olmaq istediyim, türkiyenin en onde geden universitetlerinden biri.qebul olanda burda editleyecem.vaxtim az oxumaga materialim ise coxdur.(bax: sat)
ferqlenme ile bitirmesen oranı umbay edersiz meni.

+1 əjdaha

54. orta doğu teknik üniversitesi. türkiyənin ən yaxşı universitetlərindən biridir. əsasən solcu məskəni olaraq bilinir. deyilənə görə stadionundaki devrim yazısı da silinmir

+1 əjdaha

24. 2013-cü ildə reytinqinə görə dünyada ilk 60-lığa girmiş universitet.

+2 əjdaha

25. sahib olduğu azərbaycanlı tələbələrin gözləniləni vermədiyi universitet. bu cür universitetdə oxuyasan, ama nəmme, çeçenka olasan. nolube çeçenkaya belədə ki?

+1 əjdaha

4. psixoloji gergin olduğun ve hemişe stressde olduğun üniversitet. imtahanlardan göz açmağa imkan vermiyen üniversitet . hele homework, rapor zadı demirem

+1 əjdaha

11. əsasən üç dilin mövcud olduğu yer: 1.ingilis 2.türk 3.azərbaycan

+1 əjdaha

35. qəşəy bazdıx eləmək üçün münasib universitet.

+2 əjdaha

46. Dünən min bir əziyyətin ardından sənədlərimi göndərə bildiyim universitet.Sənəd qəbuluna 5 gün qalmış baş vurduğumu və yerlərin böyük ehtimalla bitdiyini nəzərə alsaq mənə verəcəkləri cavab link

+1 əjdaha

1. orta doğu teknik unversiteti (middle east technical university) türkiyenin en yaxşı dövlet üniversiteti. türkiyede ilk üniversitet olaraq ilk 100 e girib "saygınlıkda". bu il 25 iyunla-3 iyul arasında sened qebulu olacaq.



hamısını göstər

odtü