bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil
başlıq tapa bilmədim.
link məsləhətxana link yeni başlıq aç link mənimkilər

başlıq tapa bilmədim.

#sözaltısözlük

Heç duanız qebul olub?

Note: ekşi'də gördüm başlığı.

gizli
12.04.2020 mesaj izlə Googlla

User Avatar

1. Olub.
Açıqlama: amma olası var imiş. Müsəlman vaxtlarımda səcdəyə gedib dua edirdim. Onların sadəcə 1-2 faizi qəbul oldu. Qalan 98 faiz olmadı. Yağışlı günlərdə, gecə yarısı edilən dualar qəbul edilirmiş deyərlər. Göz yaşları ilə edilən dualar. Nə qədər etmişəm. İllərlə. Qəbul falan olmaq bir yana, heç yanından da keçməyib. Bir şeyi çox istəməyə inanıram. Amma onu birindən şiddətlə istəməyə yox. Çünkü bu boyda kainatı yaradan bir yaradıcısansa zənnimcə böyük bir sistemlə müqayisədə çox kiçik qalan bu planetin üstündə yaşayan canlıların "nolar, filan şey olsun" deyə nəfsani istəkləri, mənasız xahişləri səni maraqlandıra bilməz. Maraqlandırsa idi dünyada bu səfalət, aclıq çoxdan həllini tapmışdı. Tanrı olmamışam, bilmirəm. Bunlar sadəcə fərziyyələrimdir. Səhv də ola bilər. Amma bunu heç vaxt bilə bilməyəcik.

heçözüdəbilmir @64497

User Avatar

2. Duam qəbul olunmayıb həmdə, heç vaxt. Ama istədiklərim olub. İstədiklərim tanrıdan istəyən də yox, sadəcə özüm çalışanda olub

gizli @64498

User Avatar

3. 2 dəfə Allahdan bir möcüzə olmasını istəmişəm. o da ki mütleq @heçözüdəbilmir in dediyi kimi olası var imiş. mən naşükürlük etmək istəmirəm amma bu mənə indi çatır aq. belə,dualarım çox vaxt qəbul olub. təki biri də qəbul olsun, uje limiti doldurmuşam.

savi @64510

User Avatar

4. cox inancli oldugum zamanlarda dini ohdelikleri yerine yetirerek dua etdiyim zaman 95 faizi qebul olub, ne yalan deyim.

haillucifer @64513

User Avatar

5. Çox düşündüm yazım, yazmayım. Amma ümidvaram oxuyarsan. Onu demekle başlayım ki, bu güne qeder ne bir İmam adı çekmişem, ne namaz qılmışam, ne oruc tutmuşam. Dindar olmaq isteyi içimden keçen dönemler olub, ateist olmuşam, deist olmuşam. Yeni özümü çox axtarıb, çox itirmişem. Amma bir şeyi deyim ki, menim dualar qebul olub. Mehz bu sebebden her gece Tanrıya dua edirem. Amma bunu heç kime dememeyi özüm seçmişem. Menim Tanrım müselman tanrısı deyil, sadece Tanrıdı. Menden böyük, ezemetli ve hikmetli olduğunu düşünüb ona dua edirem. Bunu heç kime dememe sebebim ve etrafda deist/ateist fikirleri desteklemeyim ondan ireli gelir ki, dindar insanların Quranda yazılanlara kor-korane inanmaları ve oxuduqlarını her yere papuqay kimi yazmaları mene xoş gelmir, meni eseb eliyir. Dua meselesine geldikde. Ele olub bir şeyi çox isteyib dua elemişem, amma sonra ayılmışam ki, bu dua qebul oldu amma menim xeyrime olmadı. Qebul olmayan dualarımda hemişe bir hikmet axtarmışam. Tanrıynan münasibetin senin içinde olmalıdı. Senden başqa heç kimi maraqlandırmamalıdır. Bunu heyatıma tetbiq edenden sonra heyatım gözelleşdi. Duanı eksik etme, eziz dost. Tanrını içinde tap. Amma bunu bildirme heç kime. Mene ele gelir, xeyrini göreceksen.

gizli @64527

sən də yaz