bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil
borderline terapiya

10 yazar | 15 başlıq | 17 entry
yenilə | gündəm

son entrylər 17 yeni entry
#zirzəmi 1 yeni entry
#sözaltı wiki (3017)

şəkil çəkdirərkən ayağını yuxarı qaldıran qız 4 tanah tissot prx ray ban 1984-85 serie a sezonu red hot chili peppers kodak 1986 klivlend şar festivalı m/Bad boy 5 m/nothing phone 1 1 m/təcrübə gündəliyi 8 i̇qbal bano davide moscardelli stolipin qalstuku edip yamayka valyuta sistemi kitsch millətçi vs milliyətçi dozimetr | elm futhark yazarların paylaşmaq istədikləri rəsm əsərləri hero's journey söz stadtap kabuto wayback machine bacha posh pigouvian tax donald trump tanah tissot prx ray ban 1984-85 serie a sezonu red hot chili peppers








link məsləhətxana link yeni başlıq aç link mənimkilər

borderline terapiya

#sağlamlıq

Uzun müddətdir borderline personality disorder sahibi olduğumdan şübhələnirəm. Düzdü özünü diaqnoz etmək doğru olmur amma bir çox simptom uyğun gəlir deyə şübhələrim güclüdür. Azərbaycanda bu pozuntunu müalicə edən terapevt var? Dialektik davranış terapiyası yazılır təsirlidi müalicəsində. Bu var bizim terapevtlərdə?

gizli
10.10.2022 mesaj izlə Googlla

User Avatar

1. nece yashiniz var

gizli @85713

User Avatar

2. Kendin borderline olduğunu düşünüyorsan zaten değilsindir. Eğer borderline olsa idin kendinden bağımsız kararlar verirdin. Çok yerinde bir benzetme olmayacak ama alzheimer olup bundan kuşku duymak gibi bir şey. Psikolojik rahatsızlıklar genelde dışarıdan görülebiliyor. Bizim kendi içimizde farklı karakterlerimizin olması bir sınıra kadar patolojik değil. Yani ailenin yanında farklı, arkadaşlarının yanında farklı, mekanlarda farklı, okulda farklı kişiliklerin olması bir sınıra kadar normal kabul ediliyor. Yaşınız da önemli faktör.

Brainswap @85716

User Avatar postun sahibi

3. @85713 23 yaşım var.

@85716 bir çox simptom uyğun gəlir deyə ehtimal verirəm. Abandonment anxiety, emosiyaları pik nöqtədə yaşamaq, self-harm, sabit mənlik hissinin olmaması, impulsive davranışlar və s. Bunların hamısına relate edə bilirəm. Sırf fərqli xarakterlərdən getmir söhbət. Saydığım simptomları requlyar şəkildə yaşayıram.

gizli @85718

User Avatar

4. Terapevte getmek yaxshidir o hec, ancaq borderline olma ehtimaliniz 0a beraberdi. Menim aile terkibimde bipolyar shexs var. Oz tecrubemle deye bilerem ki bucur keskin mood disorderleri ozun ozune derk etmek qeyri mumkundu. Sizin saydiginiz problemlere bir cox faktor sebeb ola biler. Oz guvensizlik, yasanilmis travmalar, depresiyaya yatqinliq. Bele seyler tek bir sebebe gore olmur. Yene de ne ozun ozune ne de internetde cavab tapila bilmeyecek sheylerdir. Umid edirem tezlikle cavab taparsiz.

gizli @85719

User Avatar

5. @85718 dediğim gibi bu özellikler zaten tek bir hastalığın da özelliği değil ve fizyolojik şeyler. Bunların patolojik düzeyde olması hastalık olarak adlandırılır ve hastanın kendisinin fark etmesi zor.

Bu belirtiler major depresyon, anksiyete bozukluklarında da görülebilir.
@85719 un dediği gibi sizi canlı muayene edecek bir doktora getmeniz gerekir. Ama ben de bir doktor olarak borderline olduğunuzu düşünmüyorum.

Brainswap @85720

User Avatar

6. Sevinc İsmayılovanı önərə bilərəm.
Lakin mən də borderline olduğunuzu zənn etmirəm.

Filozof Kelebek @85727

sən də yaz