bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

evlilik



facebook twitter əjdaha lazımdı izlə dostlar   mən   googlla
görücü üsulu ilə evlənmək - qohum evliliyi - heç vaxt evlənməyəcəyini deyən insan - sözaltı etiraf - yaş fərqi böyük olan evlilik - eynicinsli evlilik - boşanmaların səbəbi - məntiq evliliyi - gey və lezbiyan evliliyi
dostlarının yazdıqları:

3. haqqında uzun uzun yazmaq istediyim ama herdefe yola verdiyim mesele. en az esgerlik qeder lazımsız olduğunu desdeklediyim mesele. bunun birde ikinci merhelesi var - uşaq sahibi olmaq
6. "evlilik enenevi olaraq qadınlara verilmiş tek gelecekdir. bir çox qadın ya evlidir ya bir vaxtlar evli olub ya da evli olmadığı üçün ömür boyu eziyet çekir"

simon de beauvoir
11. platona göre qadın kişi ayrımını ortaya çıxaran hadisedir.
#9656 bu entryde de qeyd etdiyim kimi qadınların asılılığını ortaya qoyur, hele bizim kimi cemiyyetde. men ele bilirdim bu sadece bizim cemiyyete aiddir ama taa platonun vaxtından bele imiş qadınlar evlilikden sonra asılı olurmuş demek ki.
mence de eledir, eger aile qurulursa onu idare etmek üçün bir başçı seçilmelidir, papa hemişe deyirdi aile kiçik dövletdi, eledir de, o dövleti idare etmek üçün ise kişi seçilir. bu hemişe bele olub deye edilmir. kişiler fiziki ve menevi olaraq güclü olduqları üçün ister istemez seçilir. ve bir başçıda seçilirse netice etibarı ile qalan terefler asılı olur. buda qadınla kişini ayırır ve qadını ikinci plana atır. qadın kişi ne dese etmelidir çünkü, etmese xaos olar aile idare olunmaz. eger qadın bu xaos hissesinde boşanarsa düzeler veziyyet ama uşaqlarını düşünüb boşanmırlar çox vaxt ve aslılıq davam edir.
xülase, platon haqqlıdır.
12. bezilerinin seks ehtiyacını ödemek üçün reallaşdırdığı hadisedir.
bilmedim güldüren dialoglara yazım yoxsa bura axır qerar verdim.
demleli nurçu evlerinin birinde bir türk qaqaşla söhbet edirem,
qaqaş evlenmek istediyini dedi mense niye dedim,
-neynirsen evlenib? lazımdı sene?men heç anlamıram evlenmek meselesini, hamı evlenmelidi deye birşey olmamalıdı.
+düz deyirsen, mende senin fikirdeyem ama yox evlenmeliyem bele alınmır
-nece alınmır? madam ki sende evlenmek istemirsen bes niye deyirsen evlenmeliyem?
+ lan olm kimi sikecez ya? evlenelimde bi karımız olsun bari yoksa hergün elizabet. * türkçe yazdımki orjinallıq pozulmasın
-oha, * tabi men o arada tekerdeyem bunun üçün evlenessen? seks üçün qız yoxdu? gerey evlenesen?
+olmaz öyle, zina olur, günah yani, evleneyimde işimi görsün yeter, işimi bitirip götümü dönüp uyurum
- fatal error

yeni bele şeylerde var dünyada, adam emelli başlı deyirki zina günahdı ama elimi sikmekden bezmişem birini tapıb evlenim heç olmasa deyir.

________
neynemisen sen mehemmed
(baxma: yazar burda peyğembere seslenir)
41. yәqin ki bir çoxunun başına gәlәn vәya gәlәcәk hadisә.
әslindә bәzilәrinin qorxusu
bәzilәrinin xәyalıdı
tәbiki dә bәzi azәrbaycanlı qızların,tәk arzusudu evlilik
kariyeranı fikirlәşәn yoxdu,özlәrini bәdbaxt etmәk üçün әn gözәl taktikadı
tәlәsәnlәrdә mövcuddu ama nәticә?
yalnızca ayrılıq.
әsasәn çalışmaq lazımdı ki,birinci kariyera qurulsun(qız/oğlan fәrq etmәz)
daha sonra kimlә istәyirsiz evlәnәrsiz vә yaxud da evlәndirilәrsiz.
49. asand və maraqlı göründüyü qədər çətin və ağır məsuliyyətdi kimi fikirlərə uymaq lazım deyil.sevmədən olmayan bir işdi evlənmək.evlənmək sevə bildiyin insanı tapmaqdı.evlənmək birini bütün səhvləri və mənfilərilə qəbul edə bilməkdi.evlənmək başqalarında qıcıq olduğun hərəkətləri tərəf müqabilində görəndə gülməkdi.hər gün birinin əlindən tutub,səni tənha qoymayacağını bilməkdi. illərlə eyni insanın simasına baxmaqdan doymamaqdı.heç kimlə yaşamadığın anları birilə yaşamaqdı.gözləri onun gözlərinə , gülüşü sənin gülüşünə bənzəyən balaca uşaqlardı.insanlar deyirlər evləndinsə azadlığa son, bütün planlar yarıda qaldı.halbuki bunların hamısı sadəcə bəhanədi.sevə bilməməkdən törəyən bəhanələr.əgər bir insanı sevirsənsə fərqi yoxdu sənin planın nədir.və ya sən kimsən o insan üçün hər şeyi atmağa qadir olursan.evlənmək məncə sevməkdi. ən çətin işdir. yəni mən belə təsəvvür edirəm.



hamısını göstər

evlilik