bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

qut



facebook twitter əjdaha lazımdı izlə dostlar   mən   googlla
sözaltı sözlük - sözaltı etiraf - qutab - sözaltı günlük - təkcə mənmi edirəm deyə düşünülən şeylər - güldürən hadisələr - yazarların başına gələn maraqlı hadisələr - uşaqlıqda heyvanlara verilən işgəncələr - siqareti tərgitmək - pringles
başlıqdakı ən bəyənilən yazılar:

+5 əjdaha

1. qut - türk, monqol ve altay şamanizminde ve xalq inancında müqeddes enerji. kut, hut, kud, gut da deyilir. monqollar kutag, hutag deyerler. müqeddes heyat gücü, bereket. heyat verici, mübareklik, canlılıq kimi menaları vardir. igidler qut sayesinde ölümden xilas olar ve ya heyata döner. bu güc tanrıdan qaynaqlanır. tanrı bu gücü geri çekse xaqanlar taxtı ve heyatlarını itirerler. padşahların ve nesillerinin qanı müqeddes sayıldığından, hanedandan biri edam edileceyi zaman boynu qılıncla vurulmaz, boğularaq öldürüler. insanın qutu doğulmadan evvel semada iştirak eder. şerab kimi axıcı, su kimi durudur. qutun deyişik növleri de mövcuddur. 1. bor qut: cisimleşmiş quttur. bir obyekti temsil eden onun kiçik bir modeli kimidir. 2. iye qut: bir varlığı qoruyan ruhi enerjidir ve tamamile soyuttur. 3. sal qut: hereketli quttur. külek kimi esebilir.

+1 əjdaha

2. bu aralar ingilis, alman, holland, norveç, isveç və digər dillərindəki "good" * gut * goed * good * god sözünün məhz bu sözdən gəldiyi barədə fərziyələr irəli sürülən qədim türk sözü. məntiqli də gəlir açığı.



hamısını göstər

qut