bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

kazıklı maria



facebook twitter əjdaha lazımdı izlə dostlar   mən   googlla
maraqlı youtube kanalları
başlıqdakı ən bəyənilən yazılar:

+20 əjdaha

2. "B*k gibi book reviews" seriyasında oxuduğu bütün kitabları o yan-bu yan etmədən, problemi tam gözündən vuraraq şərh edən youtuber.

4 gün əvvəl paylaşdığı "feminist dünyada erkek olmak" kitabı barədə olan videosunda da hər bir götdən və əsassız arqumentə mənbə ilə, haqlı arqumentlərlə qarşılıq verərək feminizm barədə çox özgüvənli şəkildə kitab çıxarmış 2 yazara ağzının payını vermişdir.
(youtube: )


"Genel olarak çok fazla öfkeli olduğumu söylüyorlar ya, bu bana çok komik geliyor.
Bir erkek öfkeli olduğu zaman "oo, kral yine konuştu ya, kral kızma ya, sakin ol" falan-filan, ama bi kadın öfkeli olduğu zaman "cır-cır, cadı, geveze" işte her türlü ismi takıyorlar.
Ben umursamıyorum, olabilir, öfkeli olduğumu, nefret saçtığımı düşünebilirsiniz, izlemek, dinlemek zorunda değilsiniz.
Ama ben bir kadının öfkeli olmasının da aslında bir devrim olduğunu düşünüyorum. illa her şeyi hanım-hanımcık söylemesi gerekmediğini düşünüyorum. Bir söz var ya "well behaved women rarely make history".
Ben öfkemin yerinde ve haklı bir öfke olduğunu düşünüyorum. Evet, öfkeliyim, çünkü adil bir dünyada yaşamıyoruz. Haksızlığa uğradığımda bağıra-bağıra bunu söylemem her kes kadar benim de en doğal hakkım"

+10 əjdaha

1. "b*k gibi book reviews" adlı video seriyasında "sadece Şeyma", "Kötü Çocuk", "imamın manken kızı" və s. kimi sevmədiyi kitabları komedik tərzdə şərh və tənqid edən YouTuber. Bəzi videolarını izləyərkən hətta gülməkdən nəfəs ala bilmədiyim momentlər olmuşdur. Tövsiyə edirəm.
(youtube: )



hamısını göstər

kazıklı maria