bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil
spoiler

13 yazar | 14 başlıq | 18 entry
yenilə | gündəm

son entrylər 18 yeni entry
#sözaltı wiki (3017)

şəkil çəkdirərkən ayağını yuxarı qaldıran qız 4 tanah tissot prx ray ban 1984-85 serie a sezonu red hot chili peppers kodak 1986 klivlend şar festivalı m/Bad boy 6 m/kitab oxumaq üçün app 6 m/nothing phone 1 1 i̇qbal bano cinsi kimlik davide moscardelli stolipin qalstuku edip yamayka valyuta sistemi kitsch millətçi vs milliyətçi dozimetr | elm futhark yazarların paylaşmaq istədikləri rəsm əsərləri hero's journey söz stadtap kabuto wayback machine bacha posh pigouvian tax donald trump tanah tissot prx ray ban 1984-85 serie a sezonu red hot chili peppers








link məsləhətxana link yeni başlıq aç link mənimkilər

spoiler

#sözaltısözlük

hər hansi bir əsərdən, filmdən tamamilə ayri bir başliqda bəhs edilirsə, spoiler verilməlidir mi? deyək ki isa qəmbər başliğina yazilan entrydə titanik filmindən bəhs edirəm nə etməli?


User Avatar

1. Olub ele bir sey maragi qacib filmin menimcun. Spoiler qoy yene de).

üçüncü mömin vaçaqan @31700

User Avatar postun sahibi

2. Bir əsər olsa problem deyil də bir neçə olanda mətnin forması əcaib hala düşür.

oturmuşdumdivanda @31701

User Avatar

3. Lap başda, --filan filmlərdən spoiler-- demək olar

loddard @31703

User Avatar

4. hipertextuality'den qaçmaq mümkün deyil -* sizin behs elediyiniz şekilde bir filmden ya da eserden başqa bir başlıqda istifade olunması texniki olaraq spoiler olmur. tebii eger onun dozasını ayarlaya bilseniz (eminem ki, bunu çox meharetle bacararsınız) çünkü siz metinler arasında ( filmler de metndir) bir bağlılıq qurursunuz. bir metnin digerine referans göstermesi de çox normaldır. siz bilgi elde etmeyi stimule edirsiz mence bu halda. bildiyimiz menada spoil ise bilgini ifşa edir. onun bilgi yükü ile birlikde bizi körükleyen maraq hissimizi de sekteye uğrayır. çox ince bir nuans var mence ikisi arasında hem struktura hem de mezmun açısından. çox maraqlı bir meseleye toxunaraq meni düşünmeye sövq etdiniz. teşekkür edirem!

adı feride amı geride @31704

User Avatar

5. elə yerdə vemək lazımdı məncə əslində. fikir vermiyib oxuya oxuya gedirsən, sonra gec olur. mən kitaba başlıyanda kitabın açıqlamasında sonluğunu oxumuşdum. yazarın nə yazmaq istədiyi zad yazıldığı yerdə kitabın sonunu partdatmışdılar. tam olaraq eyni vəziyyət deyil amma spoiler olacağı ağlıma gəlməzdi heç.

momoko @31705

User Avatar postun sahibi

6. @ 4, rica edirəm -* problem burasındadır ki yazmaq istədiyim mövzuyla atıf yaptığım əsərin məhz sonu, nəticəsi kəsişir. Madam açıldı mövzu, məsələn, sartr'ın "divar" hekayəsi və kant'ın yalan danışmaqla bağlı etik mühakimələrini ələ alıramsa, yalanın nəticəsini (ki bu da əsərin sonudur)danışmasam mətn çox anlamsız qalır -*

oturmuşdumdivanda @31708

User Avatar postun sahibi

7. @, 4 ayrıca eyhamla, ifşa ayırımını gozel vurguladiniz, mence onu entry olaraq yazın ki burda it-bat olmasın.

oturmuşdumdivanda @31712

User Avatar

8. yox heç bir problem yoxdur. siz entry olaraq düşünmeyin sadece. yazdığınız şey denemedir. denemelerde bu terz elaqeler qurulur. entryni oxuyan auditoriyaya göre özünüzü sınırlamayın. men sizin metninizi bilmediyim üçün deye bilmirem. denemenizi entry-ye uyarlayın deyecem yoxsa. ama spoil olaraq görmürem bu behs etdiyinizi.

adı feride amı geride @31713

User Avatar

9. @7 teşekkür edirem teveccühünüz üçün -* bu barede düşünmemişem heç. sadece sizin sualınız üzerine düşündüm bir şeyler qaraladım. ama etraflı araşdıraraq yazmaq olar entry. tekrar teşekkür!

adı feride amı geride @31714

User Avatar postun sahibi

10. Her kese teşekkür edirem -*

oturmuşdumdivanda @31715

sən də yaz