bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

timidus



facebook twitter əjdaha lazımdı izlə dostlar   mən   googlla
sözaltı sözlük - yazarların ən sevdiyi yazarlar - keçən ayın ən bəyənilənləri - sözaltı sözlük üçün tövsiyələr - dünənin ən bəyənilənləri - timidusun əslində gay olması - - sözaltı distopiya - sözaltı etiraf
başlıqdakı ən bəyənilən yazılar:

+44 əjdaha

303. #169185 özüm ölüm bu yaşıma kimi eşşəy kimi içib atama "sox içivə" dediyim olub, polisə "get sikdir" dediyim olub, sözlüyə girib göt-göt entry yazdığım olub ancaq belə şey görməmişəm manıs. bu başqa şeydi burda artıq timidus beyini uzananda yatağa düşürdüb sonra qalxıb kompun qabağına keçib. yəni normalda beyin qaçaraq uzaqlaşır, ancaq timidus beyindən qaçaraq uzaqlaşıb. aftandil (öz adıdı girin fbda yazın o dəqiqə çıxacaq) deyir ki, öz niklərinizin mənaya gəldiyi şəkli çəkin indi de görüm ələsgər mən nə çəkim? mən başsız at belində bir adam çəkə bilsəydim burda nə işim var? onu keçdim ver mişkanı picassoya bir sikim çəkənməz axı. biz kasıbıq e lələ sənin kimi touch ekran windows 8li comp işlədə bilmirik. bizimkisi donan samsung ekranında sürütdüyərək nəsə çəkməkdi ya da mişkayla. indi cavab ver bizə mən nə çəkim? ya elə üstdəki bədbaxt? bəs qasim özü? qasimi siktir et 1ci sinif uşağına bura xoxan çək desə çəkəcək o qədər də çətin deyil. sən mənə de görüm qubadlıya gedən nə çəksin?
içkili yazılan entryə içkili cavab vermək ən gözəli idi. öpürəm hamınızı qasim səni də öpürəm amma içkiliyəm günah olacaq. -*

+34 əjdaha

356. profilin deaktiv etmiş sözlüyün admini. burdan ona yazıb bildirirəm ki, əgər sözlüyün yiyəsi odursa, gəlsin sözlüyün başında dursun. yox, sözlüyün başçısı biz yazarlarıqsa, onda əmr edirik ki, gəlsin sözlüyün başına keçsin.* glş

edit: umbaylayanlar sözlük xainləri və darbecilər.* glş

+30 əjdaha

350. bir idarəçiyə görə olduqca liberal və yumşaq xarakterlidir. bu səbəblərdən "təbəələri" tərəfindən dəfələrlə yersiz tənqidlərə məruz qalır. yeganə mənfi cəhəti sözlükdəki qızlar uğrunda mübarizədə statusundan istəmədən də olsa yararlanaraq məndən öndə olmasıdır. qadınlar praktiki düşündükləri və hərəkət etdikləri üçün timidusa mənə bəslədiklərindən daha xoş münasibət bəsləyirlər. moderator olmasa idi rəqibim belə olmazdı amma hal hazırda məndən çox qız tutur.

+29 əjdaha

375. hamilə qadını iyrənc gördüyünü dediyi üçün ardından hamının gözlədiyi o əjdaha cavab gəldi: öz anası da hamilə olub da. aybla dəsxoş. birinin məni doğduğunu unutmuşdum sənöl. nə qəşəy söz soxublar şəxsimə. gözüm yaşardı. daha yaxşı soxan yoxdu?
pilus, qadına seks obyekti kimi baxdığı üçün qınanılan yazar. daha doğrusu moder olduğu da vurğulanıb ki daha təsirli olsun bu adamın nə qədər təhlükəli olduğu. dəsxoş sənöl.
seks obyekti. dəsxoş. sanki biz kişilər və qadınların tək məqsədi seks obyekti olmaq deyilmiş kimi həmdə. nə zor dünyada yaşayır ala bular. kişilərin pullusu güclüsü statuslusu, qadınların da gözəli və ehtiraslısının üstün tutulmadığı dünya. hamıya bərabər gözlə baxılan dünya. afedersiniz ama soxdum o dünyaya.
"övlad sahibi olmaq istəyən qadına iyrənc yaratıq deməyə haqqınız yoxdu." cümləsiylə də ortamı biraz duygusallaşdırdıqmı tamamdır. gəlsin əjdahalar. halaldı. ama ki qadası, kimin kimə necə baxmasına şərt qoşmağa haqqı kim verir sizə bəs? övlad söhöbö ölmöq östöyön önö. dəsxoş.
bu adamlar sabah kök qadınların da gözəl olduğunu iddia edən feministlərə qoşuldularmı tamamdır.
açıqca deyin fat fantazimiz var da ala. titjob zad.
haydinq sizi şöyle alalım genşler link

qarnında özlərinin daha yaxşı çirkin kopyalarını daşıyan və aşkım içinnən fındıq çıxan göy rəngli çilələk saplağı istiyrəm, götmə soxacam deyən hamilə qadın axtarıram, götmə soxacam.

+25 əjdaha

351. çətin vaxtlardır. o qədər çətin ki, proustvari metaforizə etsək, yayın günorta sonraları içə səbəbsiz və məchul halda kök salan iç sıxıntılarıyla yaşayıram.
bayaq #222371 (ofsiantı) oxudum. qoyduğu musiqini dinlədim. yazı bitəndə, iyirmi bir dəqiqə keçmişdi. son illər ərzində (bəlkə də son 7 il ərzində) həyatımın ən təsirli müddətlərindən biriydi.
bayaq necə sıxıntılıydımsa, indi daha ağır hiss edirəm bədənim və ruhumu.
yaşadıqları elə də yad deyil, özü də bilir. ağrılarımız da tanışdır.
heç nə əlavə edə bilmirəm, bilməyəcəm. hər şey yadımdadır demək istəyirəm ona. mən hər şeyi xatırlayıram.

əbədi dostluğumuzun simvolu olsun bu yazı. var ol.

+28 əjdaha

501. bayaq yatdığım 5-10 dəqiqəlik yuxu ərzində gördüyüm yazar. timidus müharibəyə könüllü gəlirmiş və ağdərə istiqamətində şəhid olurmuş. dalından da "ateistlərə rəhmət düşmür" yazırlar, əsəbiləşirəm.

+26 əjdaha

519. nabifur belə bir mesaj atıb mənə, yerdəyəm -*

+23 əjdaha

29. "tek başına hayalperest 2011-06-29

insanı en beter hallere ne sokar diye sorsam kimsenin aklına alkol, ot,beyaz üçlüsünden başka bi şey gelmez. fakat akla ilk gelinmesi gereken şey yalnızlıktır. kendimden bilirim, diğer etkenler bana asla yalnızlığın yaptırdıklarını yaptıramaz. kendine telefon açmak nasıl bi duygudur iyi bilirim ben,yada kendi numarandan kendine ne “naber?” diye mesaj atmak. ilk bakışta bunlar basit gele bilir, hastalığın kronik belirtilerinden biride kendine postaneden mektup göndermektir kanımca. yalnızlıktan neredeyse kafayı yiyeceğim günlerden birinde, komaya girecek derecede içip postaneye gittim, orda tam olarak neler oldu hatırlamıyorum, sadece gönderdiğim mektubun adresine postaneden 3 sokak ötedeki evimin adresini yazıp altına bide gönderen ve alıcının isimlerini aynı isim olarak yazdığımda o bıyıklı yaşlı postanecinin bana nasıl garip gözlerle baktığını hatırlıyorum. sabah zilin sesiyle uyandım ve o yaşlı adam bana kendi mektubumu getirmişti, beynim çatlayacak gibiydi dünkü içkiden sonra,mektubu kendi yazdığımıda hatırlamamıştım. yaşlı adam gözlerimin içine o kadar dikkatli bakıyordu ki sanki bana “yazık sana daha çok gençtin oysaki” der gibiydi.
mektub kendime sarhoş halde göndermem işe yaramıştı beklide, 30-40 saniye kadar mektuba bakıp ne olduğunu anlamamıştım çünkü. bu işte alzaymır hastası pezevenkler çok iyi olmalılar, onlara imrenmemek elden değil, gidip kendine mektub göndermek ve iki saat sonra bunu hatırlamamak, heyecanlı olurdu sanırım. bende masum bir alzaymırlık yapmış içerek mektubu gönderdiğimi unutmaya çalışmıştım.
üzerindeki gönderenin kendim olduğnu gördüğümde kafam karıştı, dünü hatırladım, açıp mektubu okudum. hissettiğim zevkleri anlatamam, bunu denemelisiniz. hayalgücüm beni eğlendiriyor. bunu seviyorum.. doğum yerim hiroşima yada nagasaki olmalı,başka türlü açıklanamaz bu dengesizliğim,beynim radyasyona uğramış olmalı, manyetizmanın etkisiyle karakter sapmaları yaşıyorum belli aralıklarla. eskiden biri kalkıp bana bi gün bunları yapacağımı söylese siktir git derdim. ama bunu seviyorum, dengesiz bir hayalperest olmayı.
yalnızlığın bu en büyük getirisini seviyorum, hayalgücünü. tanrı sizden bişeyler almış, ama mutlaka karşılığında bi şeyler sunmuştur. işte bu lanet şeyi seviyorum, her bokun altında bi denge olması. tanrının yöntemlerinin bu denli esrarlı ve titiz olması çok eğlenceli. ne zaman ne yapacağını tutturamazsınız. ve tanrı kısmen adaletlidir. ona karşı tutunduğumuz tavırlara rağmen o yinede düngede tutar herşeyi .tüm insanlar , zamanı geldiğinde delirmiş, zamanı geldiğinde inanmasa bile tanrıya dua etmiş, ve yine zamanı geldiğinde, inanmasına rağmen tanrıyı lanetlemiştir, bu bir dışa vurumdur. hayatınızda ters giden her boktan dolayı suçlayamazsınız onu öyle kafanıza göre. zaten suçlasanızda bişey değişmez zaten, siklenmemiş taraf siz olursunuz sonuçta. tanrıdan bağımsız olarak yaşamayı öğrenmeliyiz. ondan bişeyler isteyerek değil. tanrıyla aramızda dua yoluyla bir feedback olduğuna inanmıyorum, ilkel tayfaların ve onların şimdiki devam eden soylarının bir tesellisidir. sizden aldığı bişeyler varsa, verdiği şeylerde olsa gerek. yalnızlığığa karşılık hayalgücü gibi..
eğer kalabalık bir ortamda biran önce eve gitme isteğiniz doğuyorsa,ve size “ eve gidip napcaksın lan?” diye sorular yöneldiğinde vericek cevap bulamıyorsanız,siz yalnızsınızız demektir..kurtulmak isterseniz çabalarınız geçersizdir.kendinize göre özel zevkleriniz olur,kimsenin anlamadığı,bahis oynarınız,ama her seferinde aynı takıma oynarsınız,takıntılarınız vardır, küçük dünyanızı dahada renknedirme çabaları çerçevesinde ateşli bi futbol takımınız, yaratıcı yönetmenleriniz, ilahi sesli şarkıcınız vardır. dilini bilmediğiniz şarkılar dinlersiniz,ve kendinize göre tercüme edersiniz,hepsi sizi anlatır.. kendi kafanızdan uydurduğunuz kahramanlarınız kadınlarınız vardır,ve eğerki ara sıra bişeyler karalayan küçük çaplı bi yazarsanız, bi sürü kadınınız vardır. belki bi gün ben ölürüm, ama yazılarımda yarattığım o kadınlar,inadına yaşayacaklar, hiç var olmayan, hiç yaşamayan, hiç ölmeyecek olan kadınlarım, lanetli kadınlarım. yemeklerinizi tatlandıran baharatlar gibi bu küçük çaplı zevklerinizinde sizin yalnızlığınıza bulunduğu katkı tartışılmaz tabikide. ama yemeğinizin ismini değiştirmiyor kattığınız baharatlar. toplum ayak uydurucularından farklısınızdır, “en sevdikleriniz” diye bi kategori oluşturmazsanız kendinize. sorulduğundada mal-mal bakarsınız. sizden bıkmış bir buz dolabına sahipsinizdir, bom boş olmasına rağmen günde 75 kere kapısını açıp kapadığınız. şehrin en gösterişli şarkıcısının konserine yalnız gidebilecek kadar yalnızsınızdır..pazar günleri öğleden sonra buluşucak arkadaşınızın olmamasıdır yalnızlık. dışarı çıktığınızda telefonu elinize alıp rehperde biri elektirikçi, biri ev sahibiniz, biri anahtarcı toplam 10-15 isim olması,veya bi sürü isim olsada arayacak birinin olmamasıdır yalnızlık.
fakat en nefret ettiğim şeyde on yedi yaşında kalmış acizlerin yalnızlığa sığınmaları, kendilerini aciz gösteren tipler. yalnızlığa özenirler, eğer yukarıda saydıklarım konusunda benle aynı fikirde değilseniz yalnız değilsiniz demektir. karizma olsun diye sağa sola yalnızım deyip geçinirler,nasıl bi zihniyetse artık. “çok yalnızım” diye her önüne gelene asılan tipler. bide ondan bundan duydukları “küçük balıklar sahile yakın,büyükler uzak yüzerler” yada “en iyi adamlar yalnızken güçlüdür” sözlere yalnızlıklarını süslerler gevşekler. benim etrafımda çok var böle,bide bakarsın ünlülerin sözleri diye mesaj gelir. “ bak adam ne demiş,tıpkı ben dimi?” yazarlar. götümle gülüyorum.yada kalkıp kitap yazarlar bide utanmadan. laf kalabalıklarından ibaret beyinsiz pisliği. yalnızlığı suistimal ederler bu tipler . işte bu yüzden yalnızlık kötü ellere geçtiğinde çok tehlikeli bir silah ola bilir. iyi adamlar kullanmalıdır yalnızlığı, aksi takdirde yalnızlığın verdiği yetkiye dayanarak “büyük” yazar şah eserini yazardı ve sonda “şimdi kalk ve intihar et bay okuyucu.” diye not geçerdi. düşünsenize sonucu. etrafımda bunu yapabilecek bi sürü çılgın tanıyorum.
insanın büyüdüğünü anladığı anlar vardırya, beynin sınırlarını zorladığı anlar,fakat eğer bu ilk zorlayışsa, henüz büyümemiş olduğu anlar. büyüdüğümü ilk düşündüğüm anın tam olarak hangi yılla denk geldiğini hatırlamasamda,o andan beri hep uzay boşluklarına takılı kaldı beynimin bi kısmı. bunu hiç denedinizmi? hiç sonsuz uzay boşluğuna dalıp kafa yordunuzmu? ben o adamları severim işte, hayatın arka perdesindekini kurcalayan adamları, gözle görülen gerçeklerin altındakilere kafa yoranlar. toplum hep "ne istediğini bilen insanlar" arayıp durdu, ama ne istediğini bilmeyen hayalci ayyaşın teki daha çok ilgilendirmiştir beni hep. bizi yaratan, yada yöneten o şey her neyse, tanrıysa mesela,bize verdiği o hayalgücünü, o kariyerci pisliklerden daha farklı kullandık.onlar gibi gerçerklerin geleceğini değilde, beklide asla olmayacakları düşledik.
bide bakarsın süslü püslü toplum ayak uydurucularından biri gelir “yeter evde oturdun bu kadar, çık insanların arasına karış, açıl biraz dünyaya” der,gider. ama ben, küçük odamın olmayan balkonunda oturup bakışlarımı gök yüzünün boşluklarında kaybettiğimde, uzanıp gözleri tavana diktiğimde yada gözlerimi kapadığımda dünyama açılmış oluyorum zaten. zira içimdeki ateşin dumanı gözlerime vurdu, ne yakın ne uzağı göre biliyorum, artık sadece gözelirimi kapadığımda görebiliyorum.. ama onlar ,h ayalgücünü önemsemezler akıllarınca. o embesillerin ne düşündüğü önemli de değil zaten.
izlediğiniz insanüstü yeteneklere sahip kahramanların olduğu filmerin kapağına keşke “based on the true story” yazılsaydı diye üzülüyorsanız kronik aşamada bir hayalperestsinizdir. her ayını o ayın en etkili kitabına her haftayı o haftanın en etkili filmine göre geçirdiyseniz, onlara özenip takıldıysanız ,kendi hayatınızın baş rol oyuncusu bile olamadıysanız ,gününüzü kanepeye uzanıp gözlerimi tavana dikip ayaklarınızı sallayarak geçirdiyseniz..masum çoçuksu gözlerinizden soru işaretleri eksik olmadıysa,her yalnışınızda omuzlarınızı çektiyseniz ,sondada terk edilen taraf olduysanız, ve bunlara hiçbir anlam varemiyorsanız,aşırı dozda hayalperestisinzdir.
aklıma takılan başka bişeyse mitolojinin ortaya çıkma nedeni arşivlerde "eski insanların cahil, bilgisiz,ve görgüsüz" olmalarıyla açıklanıyor. şuna "hayalperest" oldukları için mitolojiyi yarattılar deseler olmazmı sanki? zeus`u,pandora`yı,eros`u ve diğerlerini..??
eğer bir hayalperestseniz saçma sapan, abidik gubidik alışkanlıklarınız vardır.
bi sürüdürler,sık sık aynı hataları tekrarlarsınız,
mesela eğer bir hayalperestseniz ocağın üstünde yemeği hep unutursunuz,
yakmış olduğunuz sigaranızdan bi fıt bile almadan kül olup gide bilir,
evden çıkarken kapıyı hep açık bırakırsınız,
gece geç saatlere kadar sokağın ortasında elinde bira şişesiyle sağa sola volta atar ve uyumanız gerektiğini hatırlamazsınız,
bazen robin hood, bazen arthur`sunuzdur,
eğer bi hayelperestseniz sanatçısınızdır zaten,
hatta sanat eserisinizdir, zira hayal tanrının insana yüklediği en büyük sanat eseridir.
yada eğer bi hayalperestseniz içmeden sarhoş olursunuz
ve en önemlisi eğer bi hayalperestseniz kendi “sofi”nize aşıksınızdır..


dünyamızda ilahi güce sahip hayalperestlerin var olduğundan dolayı çok şanslıyız. onların var olduğunu bilmek beni rahatlatıyor. teslan`ın yaşamış olduğu bi gezegende yaşamış olmak beni onurlandırıyor. tesla`nın hayalgücüne sahip olmak yada iskender`in düşlerine, büyülyici bişey olsa gerek. ama maalesef farklılığın bedeli dışlanmaktır. teslayı dışlayıp, gülen yüzyıl, muhammedin önünde kayıtsız şartız baş eğiyordu. işlerine geliyordu pezevenklerin. ama iyi taktik, cennet hurileri vaad etmek yada cehennem azabıyla korkutmak. insanoğlunun doğası bu, korkutursan yada ihtiras vaad edersen kölen olur.
altın kaplamalı taşaklara sahip muhammedin dediği gibi yiyip,içip,sıçıcağıma kendi bildiğim gibi yaşarım,muhammede tapıcağıma teslaya taparım.
fakat muhammetle bi alıp veremediğim yok benim. yarıdan çoğu aptal olan insanlığıa uydurukta olsa bi yaşam biçimi sundular adamlar. din aptalları susturmak için mükemmel bir aletdir . ben ve benim gibilerin dini hayalgücüdür. bu şey olmasaydı hayat gerçekten sıkıcı olrdu. doğar büyür sex yapar , çocuk yapar ölürdük. o zaman beyinde gerekmezdiki? hayvanlar gibi doğar ölürdük. tek amacımız yemek için yaşamak olurdu.
para ve kadından daha önemli şeyler olmalı, süslü-püslü bi manitaya aşık olmaktan yada irlandalı bi kadını becermenin verebileceği hissden daha önemli şeyler, hayalgücünün sınırlarını zorlamak ve olası sınırlarını aşmaktır oda.
aksi takdirde hepimiz ilk insanların çakma versiyonu olmazmıydık? onların yaşadıklarını yaşıyoruz ve bizim hislerimizi onlar ilk yaşayanlardı, bizim orjinallerimiz, biz onların yaptıklarını tekrarlıyoruz. o zaman hepimiz intihar etmliyiz. ilk insanların taklitlerini yaşıyoruz. her şeyin ilki orjinaldirya, bizler tek bi kuklanın sahte kopyalarımıyız öyleyse ??? oysa hayır biz onların sahtesi değiliz, onlar bizim taslaklarımızdı. ve aynı zamanda bizde yarın gelecek insanlığın sahtesiyiz.
tüm bu süregelen insanlığı ayakta tutan ve onu yaşanılır kılan şey hayalgücüdür. her yüzyılın mücizevi icatları. işte bu yüzden hayalperesleri seviyorum. ve onlara borçluyuz. bize beyaz perdeyi verdiler. özel zevklerimiz olmasını sağladılar, miladdan önce geyik avlamaktan bu güne kadar. bizi sığır yada geyik avlamaktan kurtardılar. bize vodkayı sundular , emma shaplini, norah jonesi, patricia kası sundular.
fakat içimizde asla ulaşılamayacak, en mükemmel ve olağanüstü tasarım gücü olan, inanılmazı tasarlayan bir hayalgücüne sahip olansa tanrıydı.. en büyük hayalgücüne sahip olmasının sebebiyse, hepimizden daha yalnız olması..bide tek başınalık vardır, yalnızlıkla karıştırılmaması gereken,kalabalıkta yanlılıktan ziyade bide kimsenin olmadığı bi yerde olmak vardır,istesende yanında kimse yoktur,tek başınasındır, robinson cruz gibi, tanrı gibi..tek başına hayalperestsinizdir....
ha buarada, unuttuğun bişey var - hayalperestler yalnız uyumaz.

i don`t think you will leave me alone, but i shall take my loneliness with me just in case..
timidus 2011-06-30"

-yazısında özümü tapdığım, yazılarına və tərzinə vurulduğum, bir müddət sora yazmağı dayandırdığı üçün çox təəssüfləndiyim və ən əsası bənzətmələrinin gözəlliyi ilə yetinməyib eyni zamanda genel anlamda da fikrini çatdıra bilən, yenidən yazmasını dörd gözlə gözlədiyim yazar.
(bax: yalnızlıq)

+21 əjdaha

342. uşaqlığımdan bu günə qədər hər hansı insanla söhbət etdikdən sonra onun hansı rəng olduğuna qərar verirəm.məsələn qara insan olur, yaşıl insan olur,sarı insan olur vs . amma timidus ilə həmsöhbət olduqdan sonra onun hər fikrinin bir rəng olduğunu gördüm. bu insan yağışdan sonrakı göy qurşağıdır. günəş batarkən müxtəlif rənglərə bürünmüş dəniz dalğasıdır. şüşə parçasındakı günəşin şüalarını parıladan bir damla sudur. mükəmməl insan olmaya bilər amma mükəmməl düşüncə sahibidir. danışdıqca danışılası insandır.

+26 əjdaha

524. yaradıcılığına olan heyranlığımı ifadə etmək üçün video çəkdiyim bostonda yaşayan Qarabağ əsilli sabirabadlı artist. musiqilərini bütün gün dinləyirəm...
(youtube: )

+20 əjdaha

366. çox yüksək spreylə graffiti, pankart çəkmək bacarığı olan insan. səhər səhər yadıma düşdü, bizim evdə pankarta naxış işləmişliyi də var.
necə hazırlamışdısa oyun vaxtı çıxarmaqa utanırdıq, görüb gülən olar deyə amk -*

+19 əjdaha

522. sözlüyük qurucusu 1 nəsil əcdad yazar.
bu günlərdə özü də xəbərsiz olaraq bizlərə həyat dərsi keçmiş, insanın zamanla necə dəyişə biləcəyini bir daha göstərmişdir. bir vaxt *pişiklərə həddindən artıq hörmət edilməsi problemi* (#304336) deyə başlıq açmışdı, indi də pişik saxlayır (#333691). məndən eşitmiş olmayın, hələ storidə pişiyin ad gününü də təbrik edib agsfdjsgh

+24 əjdaha

457. instagram postlarından məlum olur ki, qərbin elmi, texnoloji üstünlüklərini yox, əxlaqsızlığını mənimsəmiş adamdır.
Başqan, nə yaşayırsız siz orda?

+24 əjdaha

539. Amerikada yaşamasına rəğmən həyatına qibtə edilməyən yeganə insan

+15 əjdaha

357. bir yazar kimi darıxıla bilər amma "sözlükdəki vəzifən boş qalıb ay tim, gəl fəda eliyim bütün sevdiklərimi, vəzifənə dön" teması nədiye blin. mod olaraq yoxluğunu necə hiss edirsiz ki? durmadan işləyən o qədər moderator var onları qaralamısız ala?

+14 əjdaha

500. sözlüyün ilham əliyevi. hamı timidusdan şuşa gözləyir, timidus cəbrayılın kəndlərini açıqlayır. biz adamdan bugların həllini gözləyirk adam karma xalına barmaq eliyir.
zarafat qırağa reis çalışıyor.
(baxma: yol yabdı)

+16 əjdaha

318. #187030
həqiqətən yaşayıb yaşamadığını bilmədiyin bu hadisə beynimizin səhv xatırlamasıdı, yanlış yaddaş deyilən bu beyin bugına təcrübələr də aparılıb.
2002ci ildə fotoşopla düzəldilmiş balonlar uçan bir şəhərin fotosunu həmin şəhərin sakinlərinə göstərirlər. nəticədə baxanların 50 faizi həmin hadisəni uşaqlıqda yaşadığını iddia edir.

+14 əjdaha

353. sözlükdə ən çox istədiyim 2yazardan biri. profilini deaktiv etdiyini görüb çox pis oldum. digər sosial şəbəkə profillərini də bağlayıb. ümid edirəm yaxşıdı ya da problem hər nədisə tezliklə yaxşı sonluqla bitər. bu vəziyyətdə yersiz tənqidlər yazanlara da sözüm yoxdu. timidus bu günə qədər gördüyüm ən ürəyi təmiz və saf düşüncəli insandı. dost olunacaq nadir insanlardan biridi. onun qızıl kimi qəlbi var. hərçənd çox insan bunu görə bilmir. yazarlardan biri dediyi kimi onun yaşadıqlarını kim yaşasaydı bu gün cahil və lazımsız biri olardı. amma bu insanın mübarizəsi , iradəsi çox güclüdü. elə bu da onu bu günki düşüncəyə qədər daşıyıb. hər şeydən öncə isə bu qədər əzaba rəğmən hisslərini itirməyən insandı. onun barədə yazılan pis fikirlərin heç birinəbelə layiq deyil. onsuzda öyrəşmişik insanların bilib-biimədən başqalarını yarqılamalarına...
kim nə istəyirsə düşünsün . onun pis insan olduğunu düşünənlər heç onun sahib olduğu qəlbin 20%nə belə sahib deyillər.


tez bir zamanda geri dönməsini arzu edirəm.

+17 əjdaha

534. adam bildiyin sözlüyün kraliça elizabetidi. heç bir işə yaramır britaniya royalty ailəsi kimi. nə sözü keçir nə də tınlayan yoxdu. plus qocalıb onsuz fikirləşə də bilmir. axşama qədər iç iç hara qədər gör məmiş.
ən son eşidilənlərə görə burnuyla yemək yeyirmiş son bir ildi. pristav edin. kolumbiya Piktures belə pristav edə bilmir uje adamın həyatını.
yaradığı başqa bir şey də yoxdu illərdi. uşaqlar - ''timidus onu elə bunu düzəlt'', tın yoxdu. ''timidus mesaj qutusunda sular kəsilib sexting-dən sonra yaxalana bilmirik?'' - deyənə - ''meşədə su gəlirdi axı krantan!'' deyəcək adamdı. bir də təkamül sözünü işlətsə yazdığı heçnəyi oxumayacam onsuz. ha bir də lolita.
pandemiyada da hamını maskayla buraxdılar sözlüyə, bütün umbayları yazarlıq xəstəliyi tutdu. teen qaynıyır sözlük indi. tin uşaqları.
arada bir gəlib qırıq azəricəsiylə boşalıb gedir. sözlükdə də yeniyetimlər baş alıb gedir, ən son saxlayıb soruşanda hara gedirsiz ala deyə "timdusu görməyə boston! gəlin qalın deyib! hamınıza başımın üstündə yer var"
yetimlər başının üstündə yer var sözünü səhv başa düşüblər. aranızda kı üç ayaqlıları çıxmaq şərtiylə deyib ay ləçər yığını. lolita xəstəliyinə tutulmuş adamdı.
adamdı dedim mən just? ağzımdan yer alsın, timidusa versin bəlkə doyar. versin demişkən, gəlin hamımız timidusa verək. aha, gəlin sözünü oxudu yenə qıdığı gələcək. üç ayaqlıları çıxdıqdan sonra onsuz bir lolita qalıbmış aralarında timidusu görməyə gedən. o yetim də nə olduğundan xəbərsiz, sözaltı meme başlığını səhv başa düşüb meme paylaşan təcrübəsiz yazar imiş, ''mm sözlüklə bağlı bəzi təkliflərim var, plus üç saatdı üzv olmuşam niyə umbayam hələ də onu soruşacacam'' deyirmiş. uzaq dur ay yazıq, adam abuserdi. dedik dedik inandıra bilmədik. sabirabadda abuzər çağırırmışlar o vaxtlar, ona görə qaçıb gedib. yalannan uzaqlar eşqi falan deyə şeir yazır indi. uzaq dur ay qız dedik, başını bişirəcək bir də gördün 8 yetimin var ataları ''uzaqlar eşqi'' deyə kitab yazıb göndərir xaricdən. ''balalarım! sizi uzaqdan sevmək kimisi yoxdu! ananızdan muğayat olun. çox ürəyi açıqdı, mənim kimi abuzərə belə verdi, fikir verdi. sorry atavız, vız, küçədə böyüyüb, təmtəraqlı danışa bilmir. aldı verdi-di bizimkisi. alver. ama pul qazanmırıq. o alverdən yox. so pul istəməyin pls. 8 nəfərsiz onsuz aq hansıvıza pul çatar. anavızada çatdıra bilmirdim onsuz o vaxt. qırmaq səkkiz ilimi aldı. qırmaq demişkən, bir gün balığa gedəy. yada yo, siz gedin, atavızı orda təsəvvür edin? pristav gücüvüz güclüdü bilirəm. atavızın uşaqlarısız<3 i hope so?''

+15 əjdaha

531. Çöküş yaşayan 1-ci nəsil yazar. Bostonda qalan varsa, getsin qaqaşı ayıltsın, sözlüyün 10 yaşını ayrı cür təsəvvür eləmək olmazdı onsuz af

Özüvə gəl

+15 əjdaha

1. latın dilinde ürkek,çekingen menasini veren söz.saytın admıni olub her zaman yeniliklere can atan,insanlıq adına mühüm işler görmeye can atan düşünce çirkabında boğulan deli yazar

+15 əjdaha

513. Timin uzaq qohumu əlövsət bu şəkilləri gördükdən sonra camaatın anası bacısı var prinsipilə bostona gedir ki, timə "hər oğlanın həyat səhvi ola bilər,amma oğlanlıq səhvi olmaz" deyib neprav çıxarsın.

+13 əjdaha

340. her ansi bir yazida dopamin sozu kecirse sahibine baxmadan timidus oldugunu anlayiram. dopaminden basga onlarca neurotransmitter oldugunu xatirlatmaq isteyirem şexsine. swh

+13 əjdaha

272. sənin kimi gözəl insan yoxdur həyatda. insanları nə lağa qoyursan, nə altdan-yuxarı baxırsan, nə alçaldırsan, nədəki özünü cool göstərməyə çalışırsan. var ol.

+16 əjdaha

529. 20 yaşında kommunist, 30 yaşında hippi olan yazar.
Görünür tərs təkamülə uğrayıb.

+14 əjdaha

293. meselen ve anywayin birlesmesinden yaranan varliq.

+12 əjdaha

504. #310204
Dostum şəxsən müharibə istememisem ve o torpaqlar heç qozuma olmayıb amma könüllü yazılanlardan idim ve bu sikdiyimin müharibəsində yaxın dostlarımdan, qohumumdan mehlede sözümüz çəp gələn uşaqlardan belə itirdiklerim var. Sen bu ölkədə deyilsen gördüyüm qədər və burdakı poxdan vəziyyəti olduğu kimi yaşaya bilməzsən. Heçkim qan müharibə top tüfəng istəməz ən azından bizim nəsilin bir çoxunun amma Amma sı var ki bu gijdillag "rəis" dedikləri milləti sonuna qədər, her qarış torpağımız azad edeciyik kimi şüarlarla qaza gətirib 19 yaşında uşağa ozunden ağır silahı verib minada partlamağa gönderirse belə bitmemeliydi deyirem. Çünkü ordu qələbə qazandı sözsüz amma siyasi masada uduzduq və yenə rusa. Senin torpağında 3cu öz de rus kimi bir olkənin ordusunda hansı qanuna görə olmalıdır ki? Yəni bunu düşünmək çətindi?! Ve sənin de klişe yazdığın kimi 30 ildir bu millet sesını çıxara bilmir çünkü elə en böyük səbəb bu Qarabağ temasına görə ve görülen o duygu ki hakimiyyət bunun həllini istəmir öz krallığı üçün və uzun müddət də götümüz me girenle oynayıb səsimizin çıxara bilməyəcəyik.Bax buna görə sevinmək olmur, oynamağa bəhanə tapanlara qoşulub şəhərdə qartal götür məni mahnısıyla oynamağa insan olan utanar.

+13 əjdaha

369. adam sapıkdı. keçen hefte mene zeng eliyib. bilmirem nömremi hardan tapıb. instagram hesabımı istedi. olmadığını deyend meni qısnıyır ki, geyilmiş corablarından bir cüt gönder mene. deyir ki, corablarımı göndermesem sözlükden qovacaq meni.

artıq bilmirem bilmeyen varmı timidusun geyilmiş corab sevgisini.

gözünüzü dörd açın bele sapıklara qarşı.

+14 əjdaha

370. hər bir azərbaycanlının,qafqazlının hətta biraz da genişləndirək yaxın şərqlinin içində diktatorluq olduğunu sübut edən yazar. #240166 nömrəli entryni başqa yazar yazsaydı entryə cavab verilib səbəbilə silinərdi.nolsun sözlüyü sən qurmusan bə hepimiz kardeşdiz zad?heç yaraşdırmadım və o entrynin silinməsini təklif edirəm.

+17 əjdaha

377. məsələ hamilə qadının gözəl olub olmaması deyil.orda əsas iki problemli söhbēt var deyim.bir hər qadını "seks obyekti"olaraq görmən,iki ondan asılı olmayan şeyə görə kimisə təhqir etmən.hamilə qadının iyrənc olmasının səbəbini yediyi beyniylə açıqlamağa çalışıb həm də. "hamilə qadın görən kişi instikti ona qadının artıq hamilə olduğunu və seks üçün ya da kişinin uşağını böyütmək üçün əlverişli potensiala sahib olmadığını deyir və kişiyə hamilə qadın cazibəli gəlmir." bir abzasa 3biabırçılıq.kişiyə yox sənin kimi insanabənzər varlıqlara.çünki bütün kişilər hər qadına ehtiras hissləriylə baxmır.baxan da artıq insan yox dediyim kimi insanabənzər varlıqdı.hamilə qadınlar çölə çıxmasın deyən akpli bürokrat sürüylə eyni düşüncəyə sahibdir bəlkə hardasa onları tənqid zad da edib ala."kişinin uşağını böyütmək üçün əlverişli potensiala sahib olmadığını deyir" cümləsi çox dərin mənalar kəsb elədiyi üçün mən başa düşmədim.son olaraq lap elə görünüş olaraq estetikadan uzaqlığa qalsa sənin də ən azından fotonu görmüşük.onda gərək dövlət tərəfindən sənlə bağlı tədbir zad görülməlidi.uşaqların,hamilə qadınların olduğu yerlərdə gəzmən qadağan olunmalıdı.o tipi görüb qorxub eliyərlər amk.

+12 əjdaha

508. bu gün ad günü olan söz6 moderi.
* dedim bir sözlük əhlinə də duyurum
əlbəttə dəyişən sadəcə rəqəmlərdir, ancaq ümidvaram ki, sadəcə bu yeni yaşında deyil, bütün ömrü, bütün həyatı onun üçün önəmli, maraqlı, yaşamağa dəyər bir özəllikdə olar. problemsiz həyat da arzulaya bilmərik, amma qarşısına nə çıxır-çıxsın istisnasız hamısına güc gəlməyi, hər bir çətinlikdən qalibiyyətlə çıxmağı arzulayırıq.
bir də söz6 qurucusu olaraq, bu təşəbbüsü həyata keçirtdiyi üçün minnətdarlığımızı bildirib, gələcək bütün işlərinin də uğurlu olmasını cani-könüldən diləyirik. uzun ömür, can sağlığı. mübarəksən!-*

+11 əjdaha

161. #55836 iş qəzası? nəyə görə nasosun qarşısında qoruyucu hasar çəkilməyib? niyə uşaqlar orda üzdüyü vaxt nasos işə düşüb? bu haqda cinayət işi açılmalı və baiskarlar cəzasını almalıdır. sahibkar da təzminat ödəməlidir.
#55808 entrymdə qeyd etmişəm bu cümləni "şahidlərin olmağına baxmayaraq mərkəzin işçiləri və qəhbə sahibi hadisəni təkzib edir. əməliyyatı üçün lazım olan puldan boyun qaçırır. "
sahibkar pulunu verib məsuliyyətdən qaçırdacaq özünü hansıki həmin pulu o körpəyə verə bilər. və verməlidirdə!
özlüyündə hansısa yeni bir ideologiya kəşf edə bilər insan. bu çox normaldı. amma bunu gərək yerində deyəsən. öz yeni kəşfini yanlış yerdə dilə gətirərək özünü gözdən salan yazar.
#55842 burda yazdığı ilə də daha bir zərbə almış, məsələni anlamadığını isbatlamış yazardır.

+10 əjdaha

360. əgər youtubeda gördüyüm özü isə siqaret çəkmə tərziylə insanı siqaretə başladacaq potensialı olan yazar. ayrıca, xoş gəlmiş. hər vaxt işə yarayar taktika : #223953
yenə işə yaramış.* glş

+10 əjdaha

235. bu, nickaltıma yazacağım ilk və son entry olacaq. hətta biraz da açıq desəm, sözlüyə yazacağım son entry olacaq.
zira #85727 bu entry səbəbi ilə artıq yetəri qədər boğaza yığıldım. ian curtisə nə çox "tüpürdüyünü yaladın" demək istəyən varmış blət. sırf o sözü deyə bilmirlər deyə moderləri sikirlər ki silin bu entryni. abi siz heç satiradan anlamırsınız? buna görə bu ölkədə karikatura yoxdu da ay brat. satira yoxdu zira. "bunun harası satiradıyee, söyür bizi((" dediyinizi eşidirəm. ona görə də gedirəm. üzülməyin. rahatça silərsiniz artıq. geri qalan moderlərə də işi buraxmaqlarını təklif edirəm hətta.
ən az 7-8 nəfər mənə yazır, bir yarısı başqa moderlərə yazır. başa sala bilmirəm ki bu entry, sözlük formatı daxilində silinəsi entry deyil. mən başa sala bilmirəm, bu yazarlar da deyir onda bu sözlüyünüz bu da siz, biz gedirik. heç kimin getməsinə ehtiyac yoxdur. zira özüm gedirəm. 2014`cü ildə hələ də söyüş olmayıb söyüşdən betər olan sözləri qaldıra bilməyən konservativ insanların yazdığı bir sözlükdə moderator olmaq asan deyil. adamlar mentalitet qaydaları ilə idarə olunan sözlük istəyir. biri birinə aftafa deyir, o biri gəlir ki bizim kruqda aftafa peysər deməkdi silin o entryni. deyirsən sizin kruq kimdi ay qa? deyir asif, vasif, röşən zad. sikim içni. adamlar kruqda hansısa sözü söyüş qoyublar deyə entry sildirtirlər.

mən də bir sorun var deməli ki, ssg, manqurt, nobadylərin yazmadığı trolların yazdığı bir idarəyə sahibdir sözlük.

uzatmayacam. bir gün sözlükdən gedəsi olsam nə yazaram lan deyirdim ama uzatmayacam. hərə bir tərəfdən söz soxur idarə heyyətinə, gəlsinlər onlar idarə etsinlər içni sikm.

bir sözlük açdıq, sikdiniz ömrümüzü.
hələlik. məndən bu qədər.

son not: bu başlıq altında "timidus" sözünün mənasını ifadə edən bütün entrylər yanılır.

edit: biri də çıxıb demədi ki bugün beynəlxalq gülüş günüdür, məzələnir timidus asdf-*

edit 2: narahat olub mesaj atan dostları öpürəm.

+11 əjdaha

352. #222371
təxminən iki il yarım əvvəl bir adamla tanış oldum. mənə bəyəndiyi musiqiləri göndərirdi, dinləyib nə hiss elədiyimi soruşurdu, "yaxşı günə ümid hissi keçirirəm" demişdim. o başa düşməmişdi, çünki özü başqa hisslər içində idi. sonradan o musiqilərə başqa hisslər keçirməyə başladım. ancaq yazarımız bu entrysi ilə mənim yadıma saldı nəyə görə o ümid hissləri keçirirdim. entrydə bəhs olunanları yaşamamışam. bənzər olan şeylər yaşadığımı da iddia etməyəcəm. lakin qəhrəmanımızın hər iş günündən sonra evə doğru addımlayarkən keçirdiyi hissləri mən də keçirmişəm.
çox yaşa dost, xoş günə ümid ilə.

+9 əjdaha

7. bu yaşlı ayyaşı istanbulun zibil qışında tanımışdım.içmişliyimiz var.desti xettini sevirem.tanrının özel psixyatırıdı.sehv etmiremse tibbe siktiri çekmiş şairimizdi.7-8 univer deyişdirib.balgatın en budlu qızları ile yatmasıdır tek dileyim.

+9 əjdaha

354. ilk əvvəl demək istəyərdim ki,bir çox yazar haqda fikirlərimi əvvəllər bir neçə dəfə bildirsəm də,artıq bildirməmə qərarı almışdım. profilini deaktiv etdiyini öyrəndiyim an "nətər yəni" dedim öz-özümə və yazma istəyi gəldi.
sözlüyə ilk gəldiyim vaxtlar elə bilirdim tək moderator timidusdu. nə problemim və ya başa düşmədiyim məqam olsa kömək əlini uzadıb sağ olsun. daha sonralar isə bir neçə dəfə ortaq və ya fərqli mövzular haqda bir neçə dəfə söhbət etmə imkanımız olmuşdu.dəyərli,itirsəniz üzüləcəyiniz,getsə yeri görünən insandı. mənfi şərh edənlərin belə fikirlərinin hansısa bir nöqtəsində müsbətini tapacağı biridir həmçinin. çox güman ki,qayıdacaq. yəni,ümid edirəm.

+9 əjdaha

512. Timidus? More like *adonis*
Edit: mən əzələ mənasındakı adonis yazmışdım, yunan mifologiyasında gözəllik və istək/şəhvət tanrısı imiş.
(baxma: r/suddenlygay)

+9 əjdaha

332. hər yazar kimi onun da umbaylamağa haqqı vardır.məsələn #169830 -*

bu da biri #213466 -*

+10 əjdaha

518. o bir admin, o bir musiqici, o bir sanatci, o bir fotograf, o bir yazar.
o bir boston duzenliklerinde kuleyin saga sola savurdugu varlig ve yoxlug arasinda qalmish yurtsuz bir ruh.
sevmeyen tassagini yesin dedigim -*

+9 əjdaha

333. bir vaxtlar türkçə yazmış olduğum bir neçə nəsr və nəzm əsərini sözlüyə atıb sonra da bir entrydə birləşdirmək qərarına gəldim. artıq yazmadığım üçün hərəsi bir küncdə yetim kimi qalıb. artıq niyə yazmıram bilmirəm, yazmaq istəyirəm, ama yaza bilmirəm deyəsən. bu yazıların üstündən 5-6 il keçib. o vaxtlar daha romantik idim, yeniyetməliyin də verdiyi ixtiyarla. türkçədən uzaqlaşmış olmağım da həmçinin uzaqlaşdırdı məni yazmaqdan. sözlüyü açdıqdan sonra tam olaraq, 2012ci ildə, yazmadım daha. çox da böyük qələt elədim.. o ayrı.
əslində yuxarıda yazılanlar cəfəngiyyatdır, sonralar yazmadım -yaza bilmədim- zira daha yalnız/azad deyildim. və, o günlərin həsrətindəyəm. sanki qanayan bir yaran var -yalnızlıq- və vərəqlərə tökülüb şeir olur, sən o yaranı -yalnızlığını- bastırdığın müddətcə yaza bilməyəcəksən.
bir gün, daha da güclü formada geri dönəcəm həm yazmağa, həm yalnızlığa.


şeirlər;
kadınım, #204910
(səsləndirilmiş forması: https://www.youtube.com/watch?v=9-0Uukmz01s)
reankarnasyon, #204912
simurg anka, #204913
irrasyonel scriptum, #204914
ucuz roman, #204915

qısa ədəbi nəsrlər;
Tek başına hayalperest, #204957
her kes birilerine özenir, bende serserilere özendim sanırım, #204902
sevgilimin katiline ashik oldum, #204906
one last goodbye, #204922
asansör boşluğu, #204924
suicide, #204925
hayalperestçe şeyler, #204905
---
toplu olaraq bu başlıqlarda yerləşirlər:
(baxma: sözlük yazarlarının yazdığı şeirlər/@timidus)
(baxma: yazarların qısa ədəbi nəsrləri/@timidus)
---
yazıların ilkin adresi: https://www.facebook.com/Timidus-117274154974399/
---
bu da dursun burda, notlardan hazırladığım qısa bir video kimi;
https://www.facebook.com/117274154974399/videos/197616816931862/

+10 əjdaha

384. ilk olaraq timidus yoldaşı yeni kitabı çıxması sebebile tebrik edirem.
yayda bakıya gedince ilk işlerimden biri 6 manatıma qıyıb başqanın ne yazdığını oxumaq olacaq.
efsanevi yazılarla qarşılaşacağımı ümid edirem.

bu qeder istedadlı adamların içinden bir neferin sözlük yazarı titiulunu "yazar" tituluna qeder genişlede bilmesi sevindiricidi. ürekdi, böyrekdi, dalaqdı ve saire.

adamın dibisin dostum.

hazır mövzu açılmışken bir diger mövzuya da toxunum. #253989 başqan bu entry-si ile öz heyat yolunda elediyi ziqzaqları sığortalamağa çalışıb.
bir anlamda "qaqaş bir poxdu yemişem de, üzüme vurmayın" demek isteyir.

anlayışla qarşılayırıq. sözlükde ictimai fiqurdusa o zaman öz fikirlerindeki inqilabi deyişiklikleri post faktum bildirmese yaxşı olar. evvelcede bildirse ki, meselen "men bir azdan sözlük idare etmesindeki kursumu deyişecem a, ona göre davranın", çox şükela olardı.

edward witteni savunacağım ağlıma gelmezdi heç vaxt. eslinde heç onu savunmuram da. adam çoban deyib. timidus başqan yazar olmaqla çoban olmaqdan daha yaxşı bir sosial statusda olduğunumu düşünür? çoban olmaq ayıbdırmı? buna göremi cırnayıb adam atırsan?
edward wittenin sözlükde uzaqlaşdırmaq üçün 10-larla sebeb dururken sadece "çoban" xitabına göre moderlik vezifesinden sui-istifade ederek uzaqlaşdırılması hakkaniyete ziddi.

eslinde bütün bunları neye göre dedim? meqsedim edwardı savunmaq deyil. meqsedim timidusu iynelemekdi. qaqaş, iynenin ucu sene batanda lezet elemir he?

#211736 entrymin altında hansı .r.s.. çocuğu götüne güvenmeyerek sahibsiz entry altında #211759 bele bir şey yazmışdı.
"girib-çıxanı yoxdu" ifadesinden daha çox sahibsiz entry-den güc alması idi adama toxunan.

başqanımıza dedim ki, bu durumdan rahatsızam. başqan meni dözümsüzlükde günahlandırdı. o bişeref yazarı savundu.

indi ise edward witten açıq aşkar tehqir etmeyerek sadece çoban dediyine göre qovuldu. kimdir dözümsüz?

bütün yuxarıdakılara reğmen sevirik başqanımızı.
cansın!!

p.s.: bu arada yuxarıda yazdığım bişeref ve orospu çocuğu sözleri kiminse şeref ve leyaqetini alçaltmır. birinin şeref ve leyaqetini alçaltmaq üçün o adamın diger insanların beyninde formalaşmış bir obrazı olmalıdır. sahibsiz entry adı ile yazılan entry bizi bu imkandan mehrum edir.

+9 əjdaha

248. atletiko madridin real madridə uduzmasına "əzilənlərin yanındayıq" deyən insan.
milyon dollarlıq əzilənlərin yanında olmaq da fərqli bir şeydi yəqin. əzilən axtarırsa mənim kimi anadan atadan yetimlərin həyatına baxıb onların yanında olsun demək istəyirəm.

+9 əjdaha

514.
(youtube: )

mellim arada nese yaz -*

+11 əjdaha

323. ay, şəlalə, hamı timidus, timidus deyir. bu timidus kimdir axı?

+9 əjdaha

343. özü öz qazdığı çalaya düşən administrator.

#218312
günah o trolları sözlüyə buraxandadı. vaxtında keyfiyyət və ya kəmiyyət deyəndə uzaqdan bunları görüb deyirdik. şikayətlənmirəm, sadəcə bunu belə qəbul elediksə, nəticəsini də normal qəbul eləməliyik.

+9 əjdaha

503. müharibə haqqında sərgilədiyi mövqeyi məndə təəccüb doğuran yazar. Həmişə görmüşük timidus ən marjinaldır zad amma indi elə bil küyə qoşulub. repçilərin təbiri ilə desək xaypmı yığır yoxsa səmimidirmi, kim bilər bilər ki.



hamısını göstər

timidus